Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Αλ.Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ από ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δημοσίου

Αλ.Χαρίτσης: Κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ από ΕΣΠΑ για εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δημοσίου

Κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ έχουν δεσμευτεί στο ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και υπηρεσιών του Δημοσίου και για την ανάσχεση της τάσης φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης στο « 2ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας».

Παράλληλα, το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Χαρίτσης περιέγραψε το πλέγμα των σχετικών δράσεων που κινούνται σε τρεις άξονες: «Την ενίσχυση της νέας, δυναμικής επιχειρηματικότητας, τη στήριξη των νέων ερευνητών και ερευνητριών και τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων, ώστε η ελληνική οικονομία να αλλάξει ρότα. Να μετασχηματιστεί σε μια οικονομία που επενδύει στην έρευνα και την τεχνολογία, που αξιοποιεί το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τις γνώσεις και δεξιότητες των νέων. Από το νέο ΕΣΠΑ έχουν δεσμευτεί κονδύλια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ για τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Επιπλέον πόροι 0,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί στην ανάθεση συμβάσεων καινοτομίας για τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών και υπηρεσιών του.

Οι πρωτοβουλίες μας δεν εξαντλούνται στο νέο ΕΣΠΑ. Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με συμπληρωματικότητα. Τον ίδιο στρατηγικό προσανατολισμό υπηρετούν ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, καθώς και το υπό σύσταση “Ταμείο Συμμετοχών” (Fund of Funds) για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ)».

Ακόμη ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «το αποφασιστικό βήμα αποτελεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και θα χρηματοδοτηθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (60 δισ.) και την ΕΤΕπ (180 δισ. ευρώ)».

 

 

 

One comment

  1. Κλειδαράς Γλυφάδας

    Το άρθρο σας είναι πολύ καλό και ενημερωτικό σας ευχαριστούμε πολύ. Είμαι
    Κλειδαράς Γλυφάδας για όποια υπηρεσία κλειδώματος και εξυπηρετώ και τις περιοχές
    Κλειδαράς Άλιμοςκλειαδαράς Αργυρούπολης και κλειδαράς Ελληνικό,  Έχω δει απο κοντά πάνω στην ώρα της εργασίας μου πελάτης να παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και σώθηκε χάρη στη γνώση κάποιού συνεργάτη μου που είχε γνώση από πρώτες βοήθειες. Ο κλειδαράς της Γλυφάδας

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *