Αρχική / ---SLIDER / Αλεξιάδης: Και ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και αναλογικό

Αλεξιάδης: Και ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και αναλογικό

Για τον ΕΝΦΙΑ και το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα ,μίλησε σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε αρχικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

Tέλος, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *