Αρχική / ---SLIDER / Αν αποφασίσει το ΣτΕ θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά!

Αν αποφασίσει το ΣτΕ θα πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά!

Τα αναδρομικά στις συντάξεις είναι ένα θέμα το οποίο θα κρίνει το ΣτΕ και η κυβέρνηση, τότε, θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή για όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποβάλει αίτηση ή αγωγή.
«Δεν συνηθίζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας να συγκρούεται με τον εαυτό του. Κι κρίνοντας πλέον τις αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων που παραβίασαν τη δεσμευτική απόφασή του ότι δεν επιτρέπεται η επιδίκαση οποιουδήποτε ποσού για την προ του έτους 2015 περίοδο θα δώσει ξανά την οριστική δεσμευτική για όλους λύση ως προς το εάν μπορεί να είναι αναδρομική η ισχύς των δικαστικών αποφάσεων για το θέμα αυτό.Πρόκειται για μια νέα δίκη. Από την εκ νέου απόφαση του ΣτΕ θα εξαρτηθεί η τύχη των νέων αγωγών» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ο Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος».
Όπως επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος “η κατάθεση αίτησης στον ΕΦΚΑ δίνει σε όλους το δικαίωμα να ασκήσουν αργότερα αγωγές”, ωστόσο όπως διευκρινίζει “ακόμα κι αν δεν έχουν καταθέσει αίτηση ή αγωγή” η κυβέρνηση θα εφαρμόσει για όλους την νέα απόφαση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *