Αρχική / ---SLIDER / Άρχισαν τα δύσκολα. Έλεγχος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μεταβίβαση του Epsilon…

Άρχισαν τα δύσκολα. Έλεγχος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μεταβίβαση του Epsilon…

Έρευνα για την πώληση του Epsilon TV στην Dimera διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παράλληλα, με τον έλεγχο της συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων που διενεργεί το ΕΣΡ για να εγκρίνει την πώληση του 51% (ως σήμερα) της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στην Dimera Media Investments LTD, η ΕΑ κινήθηκε με βάση τα άρθρα 6 των ν. 3959/2011 και 3592/2007. Υπενθυμίζεται πως αρχικά η Dimera Media Investments LTD είχε αποκτήσει το 19,06% της Τηλέτυπος από τον Πήγασο και στη συνέχεια τη μεταβίβασε στην Elenovo, ενώ έχει και τα εμπορικά σήματα του «Έθνους» και της «Ημερησίας».

Στο παρελθόν η ΕΑ είχε κάνει έλεγχο σε μεγάλες μεταβιβάσεις επιχειρήσεων ΜΜΕ, όπως συνέβη με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Alpha στο RTL το 2009. Ο ν. 3592 του Θόδωρου Ρουσόπουλου ορίζει ως ανώτατο όριο για τις επιχειρήσεις media την κατοχή του 35% σε κάθε επιμέρους αγορά (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά) της εμβέλειας του κάθε Μέσου.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα καθυστερήσει έναν ακόμη μήνα, όπως είχαμε αποκαλύψει, ενώ ο ιδιοκτήτης Φίλιππος Βρυώνης δέχεται εισηγήσεις να ακυρώσει τη συμφωνία, αν και υπάρχει ισχυρή δέσμευση από το συμβόλαιο. Η Deloitte κατέθεσε την έκθεσή της επί της οικονομικής κατάστασης της Ραδιοτηλεοπτικής και η πλευρά Βρυώνη θα καταθέσει τις παρατηρήσεις της. Θα ακολουθήσει δεύτερος έλεγχος από άλλη εταιρεία, ο οποίος θα παραδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου. Αυτός θα είναι και ο τελικός έλεγχος. Αν διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει συμφωνία επί των πορισμάτων που θα επηρεάσουν το τελικό ύψος του τιμήματος, ως προς την πώληση του υπολοίπου 49% των μετοχών, έχει τη δυνατότητα ο αγοραστής να αποκτήσει το σύνολό του στην αρχική προσυμφωνημένη τιμή (14 εκατ. ευρώ). Πάντως ένα επιπλέον αγκάθι είναι το γεγονός πως το ΔΣ είναι εξαμελές και η κάθε πλευρά έχει τρία πρόσωπα να την εκπροσωπούν.
Στόχος του Ιβάν Σαββίδη είναι η απόκτηση του καναλιού, και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα ξεκινήσει η στελέχωσή του. Οι κρούσεις σε ανώτατα στελέχη της αγοράς έγιναν το προηγούμενο διάστημα και λίαν συντόμως θα ενεργοποιηθούν και με τη συνδρομή της 24Media, η οποία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του οργανογράμματος…
typologies.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *