Αρχική / ---SLIDER / Αυτή είναι η ημερομηνία που θα γίνει το καρναβάλι της Πάτρας
ÊáñíáâÜëé ôùí Ìéêñþí óôçí ÐÜôñá ôçí ÊõñéáêÞ 23 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI)

Αυτή είναι η ημερομηνία που θα γίνει το καρναβάλι της Πάτρας

Καρναβαλικό Φεστιβάλ μίας εβδομάδας με συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα κ.λπ. περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί του Δήμου της Πάτρας, μετά την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω κορονοϊού τον Φεβρουάριο.Ο αρχικός σχεδιασμός για μεταφορά του τον Ιούνιο δεν ευοδώθηκε, οπότε μετά και τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε οριστικά η πραγματοποίηση Καρναβαλικού Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα για τα μέσα Σεπτεμβρίου (κορονοϊού επιτρέποντος), στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Sparc που πλέον φτάνει στο τέλος του.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί μέσα σε μία εβδομάδα ενώ ο αρχικός σχεδιασμός- και αν το επιτρέψει η πανδημία- προβλέπει να περιλαμβάνει το φεστιβάλ, συναυλίες, χορευτικά, θεατρικά δρώμενα δρόμου, εκθέσεις μασκών, κατασκευές αρμάτων και μασκών, εκθέσεις καπέλων και ζωγραφικής. Όλα, εμπνευσμένα από το πατρινό καρναβάλι.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η πρόεδρος του καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή: “Όλα είναι ρευστά αφού η πανδημία δεν επιτρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο αυτού του καρναβαλικού φεστιβάλ θα είναι σε συνάρτηση με τα μέτρα προστασίας που θα υπάρχουν εκείνη την περίοδο” ενώ τονίζει ότι η διασφάλιση της δημόσιας θα οδηγήσει στην αναγκαία προσαρμογή του περιεχομένου των εκδηλώσεων.Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που γίνεται σε συνεργασία με την Ιταλία, συμμετέχουν εκτός από τον Δήμο Πατρέων, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *