Αρχική / ---SLIDER / Αυξημένα κρούσματα η Αττική – Σταδιακά και με αργούς ρυθμούς η άρση του lockdown

Αυξημένα κρούσματα η Αττική – Σταδιακά και με αργούς ρυθμούς η άρση του lockdown

Η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο και να ανησυχεί τους ειδικούς καθώς παρά τα μέτρα τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα.

Το Σάββατο στο λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 301 από τα 800 κρούσματα ενώ σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η Βάνα Παπαευαγγέλου, από τα Χριστούγεννα και μετά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν αυξηθεί περίπου 25%…Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στη Δυτική Αττική αλλά και τον Κεντρικό Τομέα που εμφανίζει μεν περισσότερα κρούσματα αλλά είναι πιο πυκνοκατοικημένος.

Η κατανομή στην Αττική το Σάββατο:
Ανατολική Αττική 29
Βόρειος Τομέας Αθηνών 32
Δυτική Αττική 38
Δυτικός Τομέας Αθηνών 40
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 78
Νότιος Τομέας Αθηνών 23
Νήσοι 11
Πειραιά 50

Σε δόσεις και αργά η άρση του lockdown
Πάντως η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων θα καθορίσει για πόσο ακόμα θα έχουμε lockdown, ενώ ήδη υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την σειρά με την οποία θα ανοίξουν τομείς της οικονομίας.Το μεγάλο στοίχημα είναι πάση θυσία να αποφύγουμε τρίτο κύμα και η συρρίκνωση του δεύτερου κύματος να συνεχιστεί.

Στόχος είναι μετά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ενώ παραμένει απροσδιόριστο πότε θα σταματήσουν οι μετακινήσεις με sms.

Όλα μαζί ωστόσο δεν πρόκειται να γίνουν. Η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά καθώς αν ανοίξουν και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες και το λιανεμπόριο κανονικά μαζί μπορεί τα κρούσματα να εκτοξευτουν στα 2.000, όπως υποστήριξε και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.Έτσι σε πρώτη φάση το πράσινο φως στο λιανεμπόριο πιθανότατα θα αφορά την υπηρεσία click away, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *