Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μπάχαλο με τις αποκρατικοποιήσεις: Νέο κατάλογο έδωσε το ΥΠΟΙΚ – Μέσα ο ΟΣΕ, έξω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, μετρό

Μπάχαλο με τις αποκρατικοποιήσεις: Νέο κατάλογο έδωσε το ΥΠΟΙΚ – Μέσα ο ΟΣΕ, έξω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, μετρό

Αρχικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε καταθέσει παράρτημα στο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν συγκεκριμένοι οργανισμοί, οι οποίοι και μπαίνουν στην ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο, αποκρύβοντας άλλους 19 που θα οδεύσουν προς ιδιωτικοποίηση. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονταν οι οργανισμοί: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό. ΕΛΒΟ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε νέο παράρτημα.

Στη λίστα αυτή δεν περιελήφθη κανείς από τους προαναφερθέντες οργανισμούς, ενώ προστέθηκε και ο ΟΣΕ. Οπως εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές να μην μπουν σε αυτή τη φάση οι συγκεκριμένοι φορείς.

Ο τελικός (;) κατάλογος της κυβέρνησης περιλαμβάνει τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), τον οργανισμό διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) και τα ΕΛΤΑ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου – Δείτε ποιους αφορά

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *