Αρχική / ---SLIDER / Μπαράκ Ομπάμα: ” Με τη λιτότητα δεν βγαίνει τίποτα” – Η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Μπαράκ Ομπάμα: ” Με τη λιτότητα δεν βγαίνει τίποτα” – Η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Μπαράκ Ομπάμα: Με τη λιτότητα δεν βγαίνει τίποτα – Η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα
Στις 2 και μισή το μεσημέρι ακριβώς, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει 1 ώρα ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη κοινή συνέντευξη τύπου.

Λίγο πριν αποσυρθούν προκειμένου να συζητήσουν κατ’ ιδίαν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

“Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια σταθήκαμε όρθιοι και υπερασπιστήκαμε τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, ελπίζοντας ότι πολύ σύντομα, οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού να βρουν ανταπόκριση και να έχουμε μία θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας, στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μία θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας, που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία αλλά και το Κυπριακό πρόβλημα στο οποίο όλοι ελπίζουμε για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Ανυπομονώ λοιπόν να συζητήσουμε όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο ταξίδι στην Ευρώπη θα είναι πολύ ουσιαστικό και θα δώσει τη δυνατότητα για θετικές εξελίξεις σ’ αυτά τα κρίσιμα και ιστορικής σημασίας ζητήματα”.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *