Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μπαράζ «λουκέτων» σε επιχειρήσεις φοβούνται Δούρου-Μίχαλος: Κοινή επιστολή στον υπουργό Οικονομίας

Μπαράζ «λουκέτων» σε επιχειρήσεις φοβούνται Δούρου-Μίχαλος: Κοινή επιστολή στον υπουργό Οικονομίας

Σε τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών, προκειμένου να αποφευχθεί ένα μπαράζ νέων λουκέτων σε επιχειρήσεις, καλούν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου, με κοινή τους σημερινή επιστολή η Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Ρένα Δούρου και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Συγκεκριμένα τον καλούν προβεί σε αυτή την τροποποίηση προκειμένου να αποφευχθεί κύμα λουκέτων σε επιχειρήσεις, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας τους, με βάση τον ισχύοντα νόμο. Στην ουσία η τροποποίηση προσφέρει «ανάσα» στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Περιφέρειες υποχρεούνται να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες για τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη διοικητική της δικαιοδοσία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα όταν η εταιρία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από το νόμο, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας μειωθεί κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου και όταν η εταιρία δεν έχει υποβάλει  οικονομικές καταστάσεις επί μία τριετία.

Προκειμένου μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και χειμάζονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μην πάψουν να λειτουργούν, απαιτείται, όπως τονίζουν η κα. Δούρου και ο κ. Μίχαλος, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *