Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Μπλανσάρ: Απαραίτητη μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

Μπλανσάρ: Απαραίτητη μια νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους

«Μία νέα διαγραφή του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη», αναφέρει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

«Γενικότερα, η Ευρώπη πρέπει να λάβει υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα μπορέσει να κάνει τις προσδοκώμενες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αν δεν υπάρχει ανάπτυξη», πρόσθεσε ο κ. Μπλανσάρ.

«Είναι άνευ ουσίας να τον αναγκάσει να τις εφαρμόσει υπό τις παρούσες συνθήκες, και άνευ χρησιμότητας να τον πιέσει να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% πάση θυσία, ακόμη κι αν ζημιώνει τη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να είναι υπομονετικοί» σημείωσε.

Ο κ. Μπλανσάρ έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία, υπογραμμίζοντας ότι «την ημέρα που επέστρεψε σε ανάπτυξη, όλοι μιλούσαν για το ισπανικό θαύμα. Η οικονομική δραστηριότητα αρχικά ήταν ασθενική, και αντίστοιχα και η απασχόληση που παρέμενε στο 25%. Ωστόσο η ανάπτυξη άλλαξε πλήρως το κλίμα στη χώρα και δημιούργησε μια νέα δυναμική. Πρέπει να γίνει το ίδιο πράγμα και στην Ελλάδα» κατέληξε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *