Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Blue Star Ferries: Εκπτωση 30% σε επιβάτες και ΙΧ για 4 νησιά του Αιγαίου

Blue Star Ferries: Εκπτωση 30% σε επιβάτες και ΙΧ για 4 νησιά του Αιγαίου

Εκπτωση 30% σε όσους επιβάτες επιλέξουν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο και την Κω για τις διακοπές ανακοίνωσε η Blue Star Ferries σε μία προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στα νησιά αυτά λόγω του προσφυγικού προβλήματος.

Ως προϋπόθεση για να δοθεί από την εταιρεία στους ενδιαφερόμενους η συγκεκριμένη παροχή, η οποία αφορά όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, είναι η προσκόμιση αποδεικτικού στα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία από τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα σε Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω.

«Κάνουμε μια σημαντική δράση, προκειμένου να βοηθήσουμε τις τοπικές οικονομίες και τον τουρισμό των νησιών αυτών, που επλήγησαν όλη την περσινή χρονιά από το προσφυγικό ρεύμα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά, η οποία ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, δεν αφορά μόνο τους ‘Ελληνες τουρίστες, αλλά και τους ξένους.

«Ελπίζουμε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει αποδοχή και θα προσπαθήσουμε να το προβάλουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, κάτι που ελπίζουμε να κάνουν και οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες στα νησιά αυτά», πρόσθεσε.
Επίσης, σημείωσε ότι με την έκπτωση 30%, η οικονομική θέση για τη Χίο και τη Λέρο κοστίζει 29,50 ευρώ, ενώ για τη Μυτιλήνη 32,50 ευρώ και για την Κω 38,50 ευρώ. Αντιστοίχως, ανέφερε ότι η τιμή του αυτοκινήτου για τη Χίο είναι 58 ευρώ, για τη Μυτιλήνη 66 και για τη Λέρο και την Κω 73 και επεσήμανε: «Νομίζουμε ότι είναι τιμές άκρως ελκυστικές για οικογενειακές διακοπές».
Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του ακτοπλοϊκού κλάδου για το 2015, ο κ. Πασχάλης είπε ότι η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλή για όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και συμπλήρωσε ότι οι βασικοί λόγοι ήταν το προσφυγικό ρεύμα, καθώς οι εταιρείες μετέφεραν αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς τον Πειραιά, αλλά και η χαμηλή τιμή των καυσίμων.
Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο η δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Blue Star Ferries, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στα τέσσερα νησιά, ενώ τόνισε ότι αυτή η παροχή έρχεται να δώσει κάτι επιπλέον που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση της τουριστικής κίνησης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή.
Ο κ. Βουρνούς είπε ότι η Χίος είναι ένα νησί με ένα είδος ειδικού τουρισμού, με οργανωμένες ακτές με τέσσερις σημαίες γαλάζιες σημαίες και περισσότερες από 60 κολυμβητικές ακτές. Για το μουσείο μαστίχας, το οποίο άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες στο νησί, υποστήριξε ότι πρόκειται για μία πρωτοποριακή πρόταση για το τι θα πει μουσειακός χώρος και μία πολιτιστική δραστηριότητα με ιστορική αναδρομή 400 ετών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Δόμησης Λέσβου, Ευστράτιος Τζίμης, υπογράμμισε ότι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η εταιρεία ταυτίζει την ανάπτυξή της και την πρόοδο με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στα νησιά. Για τη Λέσβο, σημείωσε ότι έχει όλα τα εχέγγυα, στα οποία κάποιος μπορεί να επενδύσει τουριστικά, σε όλα τα επίπεδα. «Η λέσβος διαθέτει πολλές πλουτοπαραγωγικές πηγές, ιαματικό τουρισμό θρησκευτικό μνημεία και ένα απολιθωμένο δάσος που είναι ένα από τα 90 σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκεται κάτω από τη σκέπη της UNESCO», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, επεσήμανε ότι η Λέσβος ήταν το νησί που δέχθηκε τον μεγαλύτερο όγκο των προσφυγικών ροών, όμωςν πολύ έγκαιρα μπόρεσε να δημιουργήσει όλες εκείνες τις δομές, ώστε και οι πρόσφυγες να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, αλλά και να διαφυλαχθεί η υγεία και η προστασία των πολιτών. Σε αυτό το σημείο, κάλεσε τα τηλεοπτικά κανάλια να μην προβάλλουν εικόνες αρχείου, που σε πολλές περιπτώσεις γεμίζουν την ανθρώπινη ψυχή με πόνο και πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική κάνει ζημιά και στην τουριστική προβολή των νησιών. Εκτίμησε, δε, ότι το πλήγμα είναι πρόσκαιρο και θα μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να το αντιμετωπίσουν, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή Λέσβου θα μπορέσει να διαθέσει ένα ποσό για τη μεγαλύτερη προβολή του νησιού.

Ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, σημείωσε ότι στο νησί του, το οποίο έχει από περίπου 8.500 κατοίκους, δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας αυτήν τη στιγμή, λόγω των προσφύγων, ενώ υπάρχουν φυσικές ομορφιές και παρέχονται ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες.

Ο αντιδήμαρχος της Κω, Ηλίας Σηφάκης, υποστήριξε ότι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας της εταιρείας «δίνεται η δυνατότητα να απευθυνθούμε σε όλους τους Έλληνες», τονίζοντας ότι το νησί της Κω αποτελεί τον τέταρτο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, που προσφέρει στο ΑΕΠ και δέχεται κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύριο τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου και την Ελλάδα. Συμπλήρωσε, δε, ότι την προηγούμενη χρονιά το νησί είχε να αντιμετωπίσει ένα τσουνάμι από προβλήματα, ξεκινώντας από την οικονομική κατάσταση της χώρας, των Ελλήνων και των Ευρωπαίων, αλλά και το προσφυγικό. «Από τη μία έπρεπε να τείνουμε χέρι βοηθείας σε κάποιους ανθρώπους που ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και από την άλλη έπρεπε να προστατέψουμε το οικονομικό περιβάλλον και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο νησί», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Κω και επεσήμανε ότι από τα τέλη του 2015 οι προσφυγικές ροές στο νησί έχουν σταματήσει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *