Αρχική / ---SLIDER / Χατζηδάκης: Η Ν.Δ. θα δώσει έμφαση στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης (γιατί δεν την έφτιαχνε τότε….)

Χατζηδάκης: Η Ν.Δ. θα δώσει έμφαση στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης (γιατί δεν την έφτιαχνε τότε….)

Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, σκοπεύει να υλοποιήσει άμεσα η ΝΔ όταν αναλάβει την εξουσία, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

«Άμεση προτεραιότητά μας είναι –στο πρώτο εξάμηνο αν είναι δυνατόν– να εφαρμόσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, λ.χ., στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Παιδεία κ.ο.κ., που θα βρίσκεται πέρα από το Μνημόνιο. Αυτό το πρόγραμμα θα το εφαρμόσουμε γρήγορα, για να πείσουμε τους εταίρους μας ότι είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι να κάνουμε μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε .

Για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θα περιγράψει το δικό μας μίγμα οικονομικής πολιτικής, που στηρίζεται στο τρίπτυχο λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, επενδύσεις».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, καθώς «είναι όμηρος της εκλογικής της πελατείας, των ιδεοληψιών της, αλλά και της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που είχε επιδείξει ως αντιπολίτευση».

Σχετικά, με τη διαμάχη για τον κομμουνισμό και τον ναζισμό, τονίζει ότι «ενώ η κυβέρνηση αυτή δεν έχει ευαισθησία να κόβει μισθούς και συντάξεις και να ψηφίζει τα Μνημόνια δυο-δυο, απέκτησε ευαισθησία για την κάλυψη των εγκλημάτων του σταλινισμού», ενώ «προκειμένου να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο παίζει ακόμα και με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *