Αρχική / ---SLIDER / Χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ. Η πρόταση της κυβέρνησης

Χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ. Η πρόταση της κυβέρνησης

Περισσότεροι από 40.000 ασφαλισμένοι της χώρας μπορεί μεν να πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ωστόσο έχουν εγκλωβιστεί καθώς έχουν δημιουργήσει οφειλή προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ,σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας.

Όπως αναφέρουν τα dikaiolgitika.gr, υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 εξ αυτών είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Υπάρχουν ακόμα άλλοι 7.000 ανεξάρτητα απασχολούμενοι και περίπου 3.000 αγρότες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Το υπουργείο Εργασίας, φαίνεται ότι έθεσε το θέμα στις πρόσφατες συζητήσεις με τους Θεσμούς, επιδιώκοντας να υπάρξει κάποια λύση που θα διευκολύνει αυτούς τους συνταξιούχους. Οι επικεφαλής των Θεσμών όμως διαφώνησαν με τις προτάσεις που κατατέθηκαν και έτσι το πρόβλημα παραμένει ακόμα άλυτο.

Ουσιαστικά, η ελληνική πλευρά πρότεινε να μπορούν και αυτοί οι ασφαλισμένοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν κάποια δραστηριότητα, να έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε κάποια ρύθμιση οφειλών. Όμως οι Θεσμοί δεν δέχτηκαν τη συγκεκριμένη πρόταση και το ζήτημα παραπέμφθηκε σε νέα μελλοντική συνάντηση.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα οξύτερο, αφού έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους! Τίθεται ξεκάθαρο ζήτημα επιβίωσης, αφού οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι στην ουσία δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος και χρωστούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον ΕΦΚΑ, το οποίο αδυνατούν να πληρώσουν. Παράλληλα, η σύνταξη που δικαιούνται σύμφωνα με τις ημέρες ασφάλισης που έχουν εργαστεί, αλλά και την ηλικία τους, δεν μπορούν να την λάβουν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *