Αρχική / ---SLIDER / Χίος: Τουρκικό σκάφος εξέπεμψε SOS -Δεν δέχθηκε να διασωθεί από ελληνικό ελικόπτερο

Χίος: Τουρκικό σκάφος εξέπεμψε SOS -Δεν δέχθηκε να διασωθεί από ελληνικό ελικόπτερο

Επεισοδιακή επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα 20 μίλια νοτιοδυτικά της Χίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha, ένα ιστιοφόρο με τουρκική σημαία και έναν επιβαίνοντα Τούρκο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου 20 μίλια νοτιοδυτικά της Χίου, καθώς είχε σπασμένο κατάρτι.

Στην περιοχή έσπευσε ελληνικό super puma, ωστόσο ο Τούρκος δεν δέχθηκε να ανέβει. Λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κατέφτασε και τουρκικό ελικόπτερο το οποίο δεν κατάφερε να τον διασώσει.

Στο σημείο μετέβησαν τρία σκάφη του λιμενικού και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού. Tελικά το σκάφος ρυμουλκήθηκε αρχικά από σκάφος του λιμενικού και εν συνεχεία από την Τουρκική Ακτοφυλακή προς τις ακτές της γείτονος χώρας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν

«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, για ακυβέρνητο Ιστιοφόρο σκάφος, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, τουρκικής υπηκοότητας (χωρίς να έχει εξακριβωθεί επισήμως), στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοδυτικά ν. Χίου, στα διεθνή ύδατα.

Ακολούθησε συνδυασμένη επιχείρηση εντοπισμού του ανωτέρω ιστιοφόρου με συμμετοχή σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλεόντων εμπορικών πλοίων, όπως επίσης και ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από αέρος και στη συνέχεια το ακυβέρνητο σκάφος, με σκοπό την ασφάλεια των επιβαινόντων και του σκάφους καθώς και τον έλεγχο του σε εξέλιξη περιστατικού, ρυμουλκήθηκε αρχικά από ναυαγοσωστικό πλοίο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια από σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής με προορισμό από τα διεθνή ύδατα προς τις Τουρκικές ακτές».

 

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *