Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Χειρόφρενο σήμερα σε Ηλεκτρικό, Μετρό, τραμ και προαστιακό

Χειρόφρενο σήμερα σε Ηλεκτρικό, Μετρό, τραμ και προαστιακό

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα τρένα, ο προαστιακός, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν αύριο, στις 8 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το “Ελληνικό”, βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τονίζουν πως «δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους».

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *