Αρχική / ---SLIDER / Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης, μετά την αδυναμία της ιδιωτικής εταιρίας που διαχειρίζεται τον οργανισμό να καταβάλλει μισθούς. Οι περίπου 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις προκειμένου να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών. Καζάνι που βράζει η συμπρωτεύουσα, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι το μόνο μέσο μεταφοράς της πόλης, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους.

Αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕ ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδη που ανοίγει μέτωπο τόσο με την εταιρία, όσο και με το υπουργείο μεταφορών, κάνοντας λόγο για αδυναμία της πρώτης να καταβάλλει μισθούς και “αδιαλλαξία” του δεύτερου να δώσει λύσεις. Επιμένει η εταιρία στον ισχυρισμό πως το οικονομικό αδιέξοδο προκλήθηκε από μη καταβολή επιδοτήσεων από πλευράς ελληνικού δημοσίου, παρά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού ΥΠΜΕΔΙ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος διαμηνύει πως έχει καταβληθεί και το τελευταίο ευρώ.
AdTech Ad

“Στην αδυναμία του Οργανισμού να μας καταβάλλει τους μισθούς μας, και στην αδιαλλαξία του Υπουργού να δώσει λύσεις εμείς απαντάμε με το όπλο που διαθέτει ο κάθε εργαζόμενος, αυτό των κινητοποιήσεων” αναφέρει η ανακοίνωση με ημερομηνία 19 Αυγούστου των εργαζομένων, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτός είναι ο 34χρονος που βίαζε και εκβίαζε 14χρονη!

Τα στοιχεία του 35χρονου Κρητικού, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *