Αρχική / ---SLIDER / Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία επ’ αόριστον η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης, μετά την αδυναμία της ιδιωτικής εταιρίας που διαχειρίζεται τον οργανισμό να καταβάλλει μισθούς. Οι περίπου 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις προκειμένου να τους δοθούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών. Καζάνι που βράζει η συμπρωτεύουσα, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι το μόνο μέσο μεταφοράς της πόλης, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους.

Αντικρουόμενες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕ ΟΑΣΘ, Δ. Τσερμενίδη που ανοίγει μέτωπο τόσο με την εταιρία, όσο και με το υπουργείο μεταφορών, κάνοντας λόγο για αδυναμία της πρώτης να καταβάλλει μισθούς και “αδιαλλαξία” του δεύτερου να δώσει λύσεις. Επιμένει η εταιρία στον ισχυρισμό πως το οικονομικό αδιέξοδο προκλήθηκε από μη καταβολή επιδοτήσεων από πλευράς ελληνικού δημοσίου, παρά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού ΥΠΜΕΔΙ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος διαμηνύει πως έχει καταβληθεί και το τελευταίο ευρώ.
AdTech Ad

“Στην αδυναμία του Οργανισμού να μας καταβάλλει τους μισθούς μας, και στην αδιαλλαξία του Υπουργού να δώσει λύσεις εμείς απαντάμε με το όπλο που διαθέτει ο κάθε εργαζόμενος, αυτό των κινητοποιήσεων” αναφέρει η ανακοίνωση με ημερομηνία 19 Αυγούστου των εργαζομένων, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους

Δείτε ακόμα

Check Also

Ευλογιά των πιθήκων: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα – Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Αυξάνονται διεθνώς τόσο τα επιβεβαιωμένα όσο και τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων ή πιο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *