Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Χουλιαράκης: Θα δοθούν 3,5 δισ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Χουλιαράκης: Θα δοθούν 3,5 δισ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Το ποσό των 3,5 δις. ευρώ θα δώσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της στον ιδιωτικό τομέα, με τις δόσεις που θα πάρει από τον ESM, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα αποτελέσματα του Eurogroup. Παράλληλα, είπε, ότι δεν θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα έως το τέλος του προγράμματος.

Όπως δήλωσε αναπληρωτής υπουργός, η Ελλάδα θα λάβει 7,5 δις. ευρώ άμεσα, μετά την επικύρωση της συμφωνίας από εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, από τα οποία τα 1,8 δις. ευρώ θα δοθούν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί η δεύτερη δόση, ύψους 2,8 δις. ευρώ, από την οποία τα 1,7 δις. ευρώ θα δοθούν, επίσης, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο, πρόσθεσε, θα δοθούν άλλα 1,4 δις. ευρώ στην πραγματική οικονομία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών (σ.σ.: η δόση αυτή, όμως, προφανώς προϋποθέτει νέα απόφαση του Eurogroup).

Ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι με τη δημοσιονομική ένεση του 2% του ΑΕΠ, την πιστωτική ένεση με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και την αποκατάσταση συνθηκών βεβαιότητας για την ελληνική οικονομία, θα μπορέσει η οικονομία να πάρει μπροστά, καθώς θα αντισταθμισθούν οι επιπτώσεις των μέτρων 5,4 δις. ευρώ που πήρε η κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινούν τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 επανεκκινεί η κυκλοφορία συρμών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας, ύστερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *