Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Χριστοδουλάκης: Λύση χρέους με το ΔΝΤ θα φέρει νέο, βαρύτατο μνημόνιο

Χριστοδουλάκης: Λύση χρέους με το ΔΝΤ θα φέρει νέο, βαρύτατο μνημόνιο

Να διαλύσει το κυβερνητικό αφήγημα, περί μείωσης του χρέους, κατάφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην υποεπιτροπή της Βουλής, για το χρέος.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε πως ενδεχόμενη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συνεπάγεται νέο μνημόνιο με επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «το ΔΝΤ δεν μετέχει σε καμία αναδιάρθρωση χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής», προσθέτοντας πως «πρέπει να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στο σύνθημα του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου περί «καθαρού διαδρόμου» που θα προσελκύσει μακροχρόνιους επενδυτές, υπογραμμίζοντας ότι με την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση λύση χρέους «όχι μόνο δεν θα βρούμε διάδρομο αλλά αντίθετα θα βρούμε όρυγμα στο φλοιό της γης».

Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε την απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την «είσοδό» του στην χώρα. «Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Ήταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει» είπε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Πρόστιμο σε ανεμβολίαστους άνω των 60: Σήμερα Δευτέρα τα πρώτα – Δείτε αναλυτικά όλους τους λόγους απαλλαγής

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *