Αρχική / ---SLIDER / «Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς» φώναζε στην παρέλαση, σε άπταιστα ελληνικά, ο Τζάστιν Τριντό (φωτό & βίντεο)

«Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς» φώναζε στην παρέλαση, σε άπταιστα ελληνικά, ο Τζάστιν Τριντό (φωτό & βίντεο)

Ο Τζάστιν Τριντό, πρωθυπουργός του Καναδά και… πολιτικός γόης, φώναζε για περίπου 10 λεπτά, σε άπταιστα ελληνικά, «χρόνια πολλά» στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ!

Ο Καναδός πρωθυπουργός άνοιξε την παρέλαση ως μέγας τελετάρχης και χαιρετούσε τους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Ζαν Ταλόν, στο κέντρο του Park Extension.

Η μεγαλειώδης και συγκινησιακά φορτισμένη παρέλαση ξεκίνησε στη 1.14 μ.μ. της Κυριακής και ολοκληρώθηκε στις 2.25 μ.μ., με 76 διαφορετικούς σχηματισμούς μαθητών, φοιτητών, γονέων, εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.

Από νωρίς, από τις 12.10 μ.μ., εκατοντάδες Έλληνες είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης, κρατώντας σημαίες και αναμένοντας την κορύφωση των φετινών εκδηλώσεων.

Ο Καναδός πρωθυπουργός έφτασε στην οδό Jean Talon στη 1.06 μ.μ., πέρασε στον ώμο του το διακριτικό του τελετάρχη και πήρε στα χέρια του δύο σημαίες, μια ελληνική και μια καναδική. «Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», είπε στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν από την έναρξη της παρέλασης, στη διασταύρωση της Jean Talon με την οδό Hutchison.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η διαδρομή του Τζαστίν Τριντό ως την εξέδρα των επισήμων, όπου επί δέκα λεπτά χαιρετούσε τον κόσμο φωνάζοντας στα ελληνικά «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Καναδάς, χρόνια πολλά».

Στην συνέχεια ο κ. Τριντό πήρε τη θέση του στην εξέδρα, δίπλα από τον Μητροπολίτη Τορόντο (Καναδά) κ.κ. Σωτήριο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκο Παγώνη και τον υφυπουργό κ. Κουίκ.

Την παρέλαση άνοιξαν τα λάβαρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, της 25ης Μαρτίου, οι σημαίες Ελλάδος, Καναδά, Κύπρου, Μόντρεαλ και Κεμπέκ, το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και του Συλλόγου των Καλαβρύτων, των Μεσσηνίων, των Αρκάδων και των Μανιατών.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ
Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ
Βίντεο: Τα Ελληνικά Χρονικά του Μόντρεαλ

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *