Αρχική / ---SLIDER / COVID-19 : Η προετοιμασία της Ελλάδας για το 2ο κύμα

COVID-19 : Η προετοιμασία της Ελλάδας για το 2ο κύμα

Τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης, ενόψει ενός δεύτερου κύματος του COVID-19, ανέδειξε ο Καθηγητής Σ. Τσιόδρας. Το 0,2% των υγειονομικών προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, ενώ το lockdown φαίνεται πως περιόρισε τη διασπορά της νόσου κατά 80%!

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων εκτιμούν ότι ο COVID-19 θα επιστρέψει, υπενθύμισε ο Σ. Τσιόδρας.Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρθηκε στην έλευση 2ου κύματος της νόσου διεθνώς.

«Οι κορονοϊοί είναι περίεργοι τύποι ιών. Στο παρελθόν έχουν δείξει σταθεροποίηση της κυκλοφορίας τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας προσθέτοντας πως έχει παρατηρηθεί ότι έχουν τη δυνατότητα «να προκαλούν τακτικές εποχικές εξάρσεις του κοινού κρυολογήματος».

«Ελπίζουμε ότι έτσι θα εξελιχθεί και αυτός και με την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου θα μπορέσουμε να τον καταστείλουμε.Η καραντίνα που επιβλήθηκε στη χώρα αποδείχθηκε 80% αποτελεσματική στον περιορισμό της διασποράς της νόσου, σύμφωνα με μελέτη της ομάδας της Καθηγήτριας Β. Σύψα, που εξέτασε τις επαφές κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *