Αρχική / ---SLIDER / Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Πέμπτη -Αποκλεισμένα τα νησιά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Πέμπτη -Αποκλεισμένα τα νησιά

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί.

Η νέα απεργία έρχεται μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα η ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και αποτελεί συνέχεια δύο ακόμα συνεχόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων. Η διάρκειά της είναι έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία -που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή- θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

«Εχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος, σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *