Αρχική / ---SLIDER / Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Πέμπτη -Αποκλεισμένα τα νησιά

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι την Πέμπτη -Αποκλεισμένα τα νησιά

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία μέχρι το πρωί της Πέμπτης, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί.

Η νέα απεργία έρχεται μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα η ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και αποτελεί συνέχεια δύο ακόμα συνεχόμενων 48ωρων κινητοποιήσεων. Η διάρκειά της είναι έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία -που είναι ακινητοποιημένα από την περασμένη Παρασκευή- θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

«Εχω την έντονη αίσθηση αισιοδοξίας ότι θα λήξει η απεργία», είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος, σχολιάζοντας τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς, ανέφερε ότι οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού.

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα», όπως υπογράμμισε, καθώς οι θεσμοί αναζητούν χρήματα και πόρους και δεν τους απασχολούν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *