Αρχική / ---SLIDER / Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής νέου μνημονίου υποστηρίζει ο Πάνος Σκουρλέτης

Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής νέου μνημονίου υποστηρίζει ο Πάνος Σκουρλέτης

Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής ενός νέου μνημονίου, υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews και συμπληρώνει πως «κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας του σημερινού προγράμματος». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δυο πρώτα μνημόνια απέτυχαν, «διότι οδήγησαν στην ανακύκλωση της λιτότητας», ενώ υπερασπίζεται το σημερινό πρόγραμμα, καθώς όπως εκτιμά «φαίνεται πως μπορεί να δημιουργήσει τους όρους της εξόδου από τη λιτότητα και την κρίση».

Για τη ΔΕΗ επιμένει στη θέση του ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% θα είναι καταστροφική, χαρακτηρίζοντας ως «ξεπερασμένη και λάθος επιλογή που προσπάθησε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Διευκρινίζει ότι η εναντίωσή του στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν είναι προσωπική θέση του, αλλά θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό πρόγραμμά του Σεπτεμβρίου 2015. «Δεν πρέπει να παραδώσουμε ένα εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε ιδιώτες. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ είναι περισσότερο αναγκαία σε μια ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει. Ο αρμόδιος υπουργός τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι αυτό «θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο».

Για τα αποτελέσματα τω αμερικανικών εκλογών, σημειώνει ότι «η εκλογή Τραμπ στέλνει μήνυμα εκτός των ΗΠΑ και ενθαρρύνει πολιτικές εθνικής αναδίπλωσης» και προβλέπει πως «η ακροδεξιά στην Ευρώπη θα ενδυναμώνεται όσο οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές εμμένουν στις πολιτικές της λιτότητας, υποτιμούν το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της, συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και καθιστούν τη σημερινή Ε.Ε. συνώνυμο της φτώχειας και της περιθωριοποίησης ενός μεγάλου τμήματος των ευρωπαϊκών κοινωνιών».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *