Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Διαδηλωτές μπλόκαραν πλειστηριασμούς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Διαδηλωτές μπλόκαραν πλειστηριασμούς ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Παρά την προγραμματισμένη αποχή των συμβολαιογράφων, μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκτός πλαισίου αποχής, πάντως, επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν δύο ακίνητα, συνδεόμενα με διαφορές ανάμεσα σε ιδιώτες – διαδικασία όμως, που κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των διαδηλωτών, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί να γίνει.

«Δεν αποκλείεται από πίσω να κρύβονται τράπεζες» ήταν το σκεπτικό της απόφασής τους, θεωρώντας ότι το χρέος είναι μικρό σε σχέση με την αξία των ακινήτων, κάτι που – όπως εξήγησαν – επιτρέπει στις τράπεζες να αναγγελθούν για το υπόλοιπο ποσό και στην ουσία να πάρουν εκείνες το μεγαλύτερο μέρος από το τίμημα της εκποίησης τους.

Κατά πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα ακίνητα που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό, ήταν ένας αποθηκευτικός χώρος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην Σταυρούπολη για χρέος 10 χιλιάδων ευρώ, κι ένα διαμέρισμα στην Εξοχή (που δεν είναι πρώτη κατοικία), για χρέος 30 χιλιάδων ευρώ.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, και μετά την ολοκλήρωσή της, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *