Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Διαμαρτυρία Μητσοτάκη στον πρέσβη της Τουρκίας για την Αγία Σοφία
(Ξένη δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Λέσβο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ επισκέφτηκε τα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων - μεταναστών Καρά Τεπέ και Μόρια όπου ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Διαμαρτυρία Μητσοτάκη στον πρέσβη της Τουρκίας για την Αγία Σοφία

Tον έντονο προβληματισμό και τη δυσφορία του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Kerim Uras, σχετικά με την αλλαγή της θέσης της τουρκικής Kυβέρνησης και την άδεια ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία,  κατά τη συνάντησή τους σήμερα, στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε επίσης ότι η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO, και η αλλαγή του χαρακτήρα του δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης αρχικά εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια, καθώς και την ανησυχία του για το νέο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και στην ανάγκη πλήρους εφαρμογής της, κάτι που όπως είπε, είναι προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *