Αρχική / ---SLIDER / Διαμαρτυρία πολιτών για την εικόνα του Πεδίου του Άρεως

Διαμαρτυρία πολιτών για την εικόνα του Πεδίου του Άρεως

Με σύνθημα «φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής καλούν σε συγκέντρωση την Τετάρτη, στις 19:00, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου.

Μέσα από τη σελίδα τους στο Facebook «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως», καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών», τονίζοντας ότι «το πάρκο όχι μόνο δεν είναι φιλόξενο, αλλά είναι επικίνδυνο» και κάνοντας λόγο για «σκηνικό τρόμου» και «γκέτο».Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στο Άγαλμα της Αθηνάς «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως». (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας).

Βραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως για το σκοτάδι, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας.

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με «σβησμένο» το Πεδίο του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής.

Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια και από του Γκύζη μέχρι τη Βικτώρια, στερηθήκαμε τη δροσιά του μεγαλύτερου δημόσιου Πάρκου της Αθήνας.

Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρόμικο, με τις οσμές των ούρων να υπερκαλύπτουν εκείνες των φυτών.

Οι Παιδικές Χαρές είναι εγκαταλειμμένες, δίπλα σε κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας.

Αγάλματα και μνημεία έχουν πέσει θύματα βανδαλισμών, πολλά παγκάκια είναι κατεστραμμένα, οι υδάτινες διαδρομές, τα σιντριβάνια και ο Ροδώνας δεν λειτουργούν.

Το ανακαινισμένο κτήριο Οικονομίδη παραμένει σφραγισμένο, ενώ ακόμα τα δύο περίπτερα στο κέντρο του Πάρκου δεν λειτουργούν.

Η κατάσταση του Πεδίου του Άρεως προς την πλευρά της οδού Μαυρομματαίων αποτελεί γκέτο, ένα σκηνικό τρόμου. Βρίσκεται παραδομένο στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών με εκατοντάδες τοξικοεξαρτημένους νέους από όλο το λεκανοπέδιο. Στη διάρκεια της ημέρας κατασκηνώνουν μέσα στα παρτέρια του Πάρκου, ενώ τη νύχτα βγαίνουν στο Green Park, ανάβουν φωτιές, κραυγάζουν, μαχαιρώνονται και προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Η ηρωίνη των φτωχών (sisa) μεταμορφώνει ήρεμους νέους σε θηρία. Για την βοήθεια αυτών των ατόμων δεν δραστηριοποιείται στον χώρο κάποια κοινωνική υπηρεσία. Αντίθετα ένα σύστημα σεξουαλικής εκμετάλλευσής τους διογκώνεται μέρα με τη μέρα. Σημειωτέον πως ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές τάξεις και ευάλωτες ομάδες.

Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα περίοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με μία σειρά δράσεων διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Η πρώτη θα γίνει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ στις 7:00 με συγκέντρωση στο Άγαλμα της Αθηνάς (είσοδος του Πεδίου του Άρεως από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας).

Με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια θα… Φωτίσουμε το Πεδίο του Άρεως!».

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *