Αρχική / ---SLIDER / Δικαίωμα για βοήθεια σε τρόφιμα έχουν δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Δικαίωμα για βοήθεια σε τρόφιμα έχουν δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) από 1η Ιουνίου 2017 καθίστανται αυτοδίκαια δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με τη διασύνδεση των δικαιούχων των δύο προγραμμάτων να αποτελεί μέρος της υλοποίησης του λεγόμενου Δευτέρου Πυλώνα του ΚΕΑ.

Όπως τονίζεται το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχοντας ως γνώμονα την άμεση ανακούφιση και ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, προχώρησε στην απλοποίηση των διαδικασιών διασταύρωσης στοιχείων με σκοπό την έγκαιρη υποστήριξη των νοικοκυριών τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ως εκ τούτου, όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ μπορούν να τροποποιούν την αίτησή τους στο ΚΕΑ και να επιλέγουν στο αντίστοιχο ειδικό πεδίο, τον Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης ΤΕΒΑ από τον οποίο επιθυμούν να λαμβάνουν τα τρόφιμα και τα είδη υλικής βοήθειας του ΤΕΒΑ. Το ίδιο ισχύει και για όσους εντάσσονται για πρώτη φορά στο ΚΕΑ.

Το ΤΕΒΑ αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας μέσω πενήντα επτά Κοινωνικών Συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, Εκκλησιαστικοί φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *