Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Δημόσιο: Παγώνουν για 2 χρόνια οι ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια (upd)

Δημόσιο: Παγώνουν για 2 χρόνια οι ωριμάνσεις στα ειδικά μισθολόγια (upd)

Tο πάγωμα έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα Ειδικά Μισθολόγια και τόνιζε ότι αυτές πρέπει να αποκατασταθούν. Ποιοι εμπίπτουν στις προβλέψεις της τροπολογίας.

Παγώνει, για δύο χρόνια, κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, με κυβερνητικό στόχο να εξοικονομηθούν 118 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε από το ΥΠΟΙΚ στο πολυνομοσχέδιο, η αναστολή στις αυξήσεις θα διαρκέσει από 1ης Ιανουαρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάγωμα έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα Ειδικά Μισθολόγια και τόνιζε ότι αυτές πρέπει να αποκατασταθούν.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που εμπίπτουν, στις προβλέψεις της τροπολογίας είναι:

Δικαστικοί λειτουργοί, κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη ΕΕΔΙΠ Πανεπιστημίων, μέλη ΕΠΤΕΙ, ερευνητές και Ε.Λ.Ε., ερευνητές και συνεργάτες του Κ.Ε.Π.Ε, καθηγητές ΕΣΔΥ, πρώην μέλη του παιδαγωγικού ινστιτούτου, επιστημονικό προσωπικό του ΙΝΕΠ, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, μουσικοί, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη επιστημονικού προσωπικού και ΕΔΙΠ ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, μέλη ΔΕΠ ΕΕΔΙΠ και ΑΣΕΙ (στρατιωτικές σχολές), μέλη τακτικού και ειδικού διδακτικού προσωπικού Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε δεσμευτεί προς τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, την αποκατάσταση των περικοπών τους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει ήδη το απαιτούμενο ποσό. Είχε φροντίσει, ωστόσο, να πετάξει το μπαλάκι στο Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση των κονδυλίων.

Αντί όμως για την απελευθέρωση των ποσών προς αποκατάσταση των μειώσεων η σημερινή (Παρασκευή) τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών αναστέλλει οποιαδήποτε αύξηση για 2 χρόνια, παγώνοντάς τις στα επίπεδα που θα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τέλος του 2016. 

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *