Αρχική / ---SLIDER / Δημοσκόπηση CNN: Ανέβηκε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσκόπηση CNN: Ανέβηκε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσκόπηση CNN: Ανέβηκε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ
Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυξήθηκε κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ το ισχυρό του χαρτί φαίνεται πως είναι η οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του CNN η εταιρεία ORC, η οποία κατέγραψε και τις διαθέσεις των αμερικανών έναντι της Ρωσίας.
Περίπου το ένα τρίτο των αμερικανών δηλαδή το 34% , θεωρούν την Ρωσία «πολύ σοβαρή απειλή», ενώ την ίδια άποψη είχαν τον Μάιο το 21% των αμερικανών. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση «περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τις σχέσεις (του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ) με την Ρωσία πρέπει να ερευνήσει ειδικός εισαγγελέας. Παράλληλα το 55% εξέφρασαν την ανησυχία τους όσον αφορά τις υπόνοιες ότι τα μέλη της κυβέρνησης Τραμπ είχαν επαφές κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με ρώσους αξιωματούχους. Το 71% των ερωτηθέντων μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για τις επαφές αυτές, ενώ το 51% των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ότι δεν ανησυχούν «καθόλου» γι αυτές.
Ωστόσο οι διαθέσεις αυτές σύμφωνα με την δημοσκόπηση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την δημοτικότητα του Τραμπ, καθώς το 45% εγκρίνει το έργο του ως πρόεδρου, ποσοστό κατά μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερο από αυτό του Ιανουαρίου (44%).
Την ίδια στιγμή πάντως, φαίνεται πως η οικονομία είναι το ισχυρό χαρτί του Τραμπ, καθώς το ποσοστό των αμερικανών που εγκρίνουν τους χειρισμούς του στην οικονομία έφθασε το 55% από το 49% που ήταν πριν μερικές εβδομάδες.
Σε άλλους τομείς, στους οποίους επιχείρησε να αλλάξει πολιτική μόλις είχε αναλάβει την προεδρία και να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική από εκείνη του Ομπάμα, οι διαθέσεις είναι περισσότερο αρνητικές. Στο τομέα της Υγείας (53% κατά, 43% υπέρ) στο Μεταναστευτικό (55% κατά, 44% υπέρ) στην περιβαλλοντική πολιτική (52% κατά, το 41% υπέρ).
Στα στρατιωτικά ζητήματα οι διαθέσεις όσον αφορά τον χειρισμό τους είναι ανάμικτες, ενώ στα ζητήματα εθνικής ασφαλείας σχεδόν διχάζονται με το 50% να εγκρίνει τον χειρισμό του και το 49% να απορρίπτει, ενώ παρατηρείται μια μικρής απόκλισης αρνητική διάθεση όσον αφορά τον ρόλο του προέδρου ως ανώτατος στρατιωτικός διοικητής, με το 51% να διάκειται αρνητικά και το 47% θετικά.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *