Αρχική / ---SLIDER / ΔΝΤ: Ανοίξτε τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές!

ΔΝΤ: Ανοίξτε τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές!

«Βόμβα» από το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης καθώς άνοιξε αιφνιδιαστικά και με ένα e-mail θέμα πλήρους απελευθέρωσης λειτουργίας των κατυαστημάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έγινε αποδέκτης της σχετικής απαίτησης του ΔΝΤ την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, κι ενώ τα θέματα της αγοράς και του ανταγωνισμού που διαπραγματεύεται με τους υπόλοιπους θεσμούς όδευαν προς συμφωνία.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του Ταμείου αξίωσαν από το υπουργείο τη νομοθέτηση, εντός του Δεκεμβρίου, της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς και τις 52 Κυριακές. Σημείωνε δε, ότι επρόκειτο για σύσταση από την πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ η οποία δεν εφαρμόστηκε.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Έθνος, αντέδρασε αρνητικά στην απαίτηση του ΔΝΤ η οποία σημειωτέον ήρθε χωριστά από τους άλλους εκπροσώπους των δανειστών.

Μάλιστα η ελληνική πλευρά παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει αποδώσει καρπούς. Προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων οκτώ Κυριακές τον χρόνο σε όλη την χώρα και τη δυνατότητα στους Αντιπεριφερειάρχες να επεκτείνουν αυτό τον αριθμό.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο μέσος όρος των Κυριακών που είναι ανοικτά τα καταστήματα στη χώρα είναι 38,6.

Μάλιστα στο Κιλκίς, στα Ιωάννινα, στην Ηλεία, τη Βοιωτία, την Ευρυτανία, τη Φωκίδα, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική και την Αρκαδία τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά και τις 52 Κυριακές χτον χρόνο.

Στην Καβάλα και τη Θάσο είναι ανοικτά 46 Κυριακές, στη Λακωνία 48, στη Μαγνησία 41, στην Κέρκυρα 40, στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στο Ηράκλειο 39, κ.ο.κ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *