Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΔΝΤ: Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα, ούτε να επιβαρυνθούν οι αδύναμοι

ΔΝΤ: Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα, ούτε να επιβαρυνθούν οι αδύναμοι

Εφικτή θεωρεί την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους χωρίς «κούρεμα» το ΔΝΤ. Σύμφωνα με το Ταμείο η Ε.Ε. οφείλει να παραχωρήσει στην Ελλάδα μια «μακρά» περίοδο χάριτος όσον αφορά στην αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της, ώστε να αποκατασταθεί και η «βιωσιμότητα» των δημοσιονομικών της.

«Είναι εφικτό να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους (σ.σ. της Ελλάδας) χωρίς “κούρεμα”, αλλά αυτό θα συνεπαγόταν την παραχώρηση ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων σε ό, τι αφορά στα δάνεια, κυρίως μιας μακράς περιόδου χάριτος και ωρίμανσης και πολύ χαμηλών επιτοκίων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Επανέλαβε δε πως δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρεί κανείς πως ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί επί σειρά ετών.

«Αυτό θα σημαίνει πολύ λιτότητα. Δεν θέλουμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα. Δεν θέλουμε το μεγαλύτερο βάρος να πέσει στους φτωχούς και τους πιο αδύναμους. Θέλουμε οι φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι του ΕSM να είναι ρεαλιστικοί», είπε και προσέθεσε πως το Ταμείο ακόμη αξιολογεί τις μεταρρυθμίσεις που έχει λάβει η Ελλάδα.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι στο Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας το ΔΝΤ θα καταθέσει τις προτάσεις του για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *