Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΔΝΤ: H Deutsche Bank πρέπει να καθησυχάσει τους επενδυτές

ΔΝΤ: H Deutsche Bank πρέπει να καθησυχάσει τους επενδυτές

Η Deutsche Bank πρέπει να λάβει μέτρα για να πείσει τους επενδυτές ότι έχει βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, την οποία το Ταμείο έχει χαρακτηρίσει ως την περισσότερο συστημικά επικίνδυνη τράπεζα.

«Η γερμανική τράπεζα χρειάζεται να αντιμετωπίσει κινδύνους που προκύπτουν από δικαστικές διαμάχες», δήλωσε σήμερα ο Πίτερ Ντάτελς, αναπληρωτής διευθυντής αγορών χρήματος και κεφαλαίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Αυτό είναι το νέο περιβάλλον που βρισκόμαστε και είμαι βέβαιος ότι τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπισθούν», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Ουάσιγκτον.

Το ΔΝΤ είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι οι διασυνδέσεις της Deutsche Bank με άλλες τράπεζες την καθιστούν την πιο επικίνδυνη συστημικά τράπεζα μεταξύ των παγκόσμιων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η Deutsche Bank έχει ενεργητικό περίπου 1,8 τρισεκ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% του γερμανικού ΑΕΠ και διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης.

Δείτε ακόμα

Check Also

Μεγάλη πίεση του κορονοϊού στις νέες ηλικίες, το 25% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι κάτω των 55 ετών

H καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσε το καμπανάκι για τους νέους καθώς αυξάνεται ο αριθμός …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *