Αρχική / ---SLIDER / Δωρεά γλυπτού από τον Αμοργιανό στη διανομή Νοεμβρίου του Helenic Relief

Δωρεά γλυπτού από τον Αμοργιανό στη διανομή Νοεμβρίου του Helenic Relief

Η επικεφαλής των εθελοντριών του ιδρύματος Μαρία Σιούρδη με την εθελόντρια και εκπρόσωπο του Συλλόγου Αθηναίων Ειρήνη Ξακουστή (δεξιά) επιδεικνύουν το ακριβό γλυπτό του Γιάννη Αμοργιανού. Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης/ HRF

ΑΘΗΝΑ. Στις 22 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων και ειδών, που όμως τιμήθηκε ιδιαίτερα καθώς ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Αμοργιανός δώρισε ένα γλυπτό ώστε να εκτεθεί στο επικείμενο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ προς όφελος του ομογενειακού ιδρύματος.Το γλυπτό τιτλοφορείται «Η πεταλούδα», η οποία είναι δουλεμένη σε κρύσταλλο με ημιπολύτιμους λίθους, χρυσό και ασήμι από τον Γιάννη Αμοργιανό και αποτελεί μία πολύ σημαντική προσφορά για την οποία το ΕΛΕΣΘΥ-HRF αισθάνεται ιδιαίτερα ευγνώμων.

Τα έργα του Γιάννη Αμοργιανού βρίσκονται -εκτός από ιδιωτικές συλλογές- σε μουσεία της Αμερικής της Ευρώπης και της Ελλάδος και οι εκθέσεις του στη Νέα Υόρκη έχουν καλυφθεί δημοσιογραφικά από τον «Εθνικό Κήρυκα».

Πλούσια και η διανομή τροφίμων του ομογενειακού ιδρύματος (Φωτογραφία: Σταύρος Τσακιρίδης/ HRF

Σε ό,τι αφορά τη διανομή, ως είθισται, περίπου 370 οικογένειες προσήλθαν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΘΣΥ-HRF και πήραν τα απαραίτητα τρόφιμα του μήνα προσφορά του HRF. Αρωγοί και σε αυτή τη διανομή το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων και εταιρείες που προσέφεραν τυποποιημένα τρόφιμα κ.ά.
H διανομή πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής την υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ κα Μαρία Σιούρδη, τη βοήθεια των εθελοντριών κ. Εφης Ζάκκα, Σούλας Μπέλλη, Ειρήνης Ξακουστή, Αντωνίας Παντουβάκη, Εμυς Σπανού.Mε προϊόντα τους όπως ζυμαρικά, γάλα, έτοιμα γεύματα, γκοφρέτες ενίσχυσαν τη διανομή οι εταιρείες: Ομιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, Τράπεζα Τροφίμων, Παλίρροια, Νουνού Φρίσλαντ Καμπίνα, Barilla.


Διανομή Νοεμβρίου με τη δροντίδα της Ενορίας Holly Resurrection στο Brookville NY (φωτογραφία Σταύρος Τσακιρίδης/HRF).

Συνολικά δόθηκαν περίπου 400 πακέτα τροφίμων διότι ενισχύθηκαν και φορείς όπως το Σπίτι του Ηθοποιού, ΤΑΣΕΗ, το Μερόπειο Γηροκομείο και άλλα.

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *