Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / «Εμπλοκή» με τους καλεσμένους στο δείπνο για τον Ομπάμα – Ποιοι «κόπηκαν»

«Εμπλοκή» με τους καλεσμένους στο δείπνο για τον Ομπάμα – Ποιοι «κόπηκαν»

Με βάση το πρωτόκολλο έγινε η επιλογή, αυστηρά, 130 προσώπων που θα παρακαθήσουν στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μάλιστα, επειδή ο κ.Ομπάμα δεν θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Μισέλ, ούτε οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες θα συνοδεύονται από τους/τις συζύγους τους.  Το γεγονός ότι ακολουθούνται ιδιαίτερα αυστηροί κανόνες έχει ως συνέπεια να αποκλειστούν από το δείπνο ηχηρά ονόματα.

Ποιοι θα μετέχουν

Στο επίσημο δείπνο θα μετέχουν περίπου πενήντα μέλη της αμερικανικής αποστολής και της διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα, από καμία πλευρά δεν θα μετέχουν επιχειρηματίες, ενώ στους 80, περίπου ανέρχονται οι Έλληνες αξιωματούχοι που έχουν προσκληθεί.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός των δύο προέδρων, στο δείπνο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στο δείπνο δεν προσκαλούνται οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, γεγονός που προκάλεσε ήδη τη δημόσια αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Κατά τους ίδιους αυστηρούς κανόνες του πρωτοκόλλου το παρών θα δώσουν μόνο οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Πιθανή θεωρείται η συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών και βεβαίως των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναμένεται ότι θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατά την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *