Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Έφοδος οικονομικών εισαγγελών σε σπίτια και εταιρείες ατόμων που εμπλέκονται στα Panama papers

Έφοδος οικονομικών εισαγγελών σε σπίτια και εταιρείες ατόμων που εμπλέκονται στα Panama papers

«Πογκρόμ» αιτημάτων δικαστικής συνδρομής εξαπολύουν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων δίνουν νέα τροπή στις έρευνες, οι οποίες εστιάζονται σε πολλά ονόματα Ελλήνων επιχειρηματιών και μη.

Εντός των προσεχών ημερών, με εντολή των εισαγγελέων Π. Αθανασίου και Γ. Μπρή, οι δικαστικές αρχές του Παναμά αλλά και άλλων χωρών, με έμφαση την Κύπρο, αναμένεται να λάβουν αιτήματα δικαστικής συνδρομής στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν για τις κινήσεις των λογαριασμών αλλά και τις υπεράκτιες εταιρίες, τους εκπροσώπους και τους δικαιούχους τους.

Ήδη, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σε σπίτια και εταιρίες που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις διέθεταν off-shore ή ήταν εκπρόσωποί τους, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της δικηγορικής εταιρείας Mossak Fonseca, τα αρχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν προκαλώντας παγκόσμιο σάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία-πλην εκείνων που αποκαλύφθηκαν από τα Panama Papers και με βάση αυτή προχώρησαν στην σύνταξη των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής.

Aλλωστε, πριν ακόμα από τη δημοσιοποίηση των αρχείων, ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτης Αθανασίου είχε δώσει εντολή ελέγχου σε βάθος για διάφορα πρόσωπα με αποτέλεσμα να διενεργηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στα σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους πολλών υπό έρευνα τελούντων πολιτών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *