Αρχική / ---SLIDER / Εφοριακοί με βίλα 600 τετραγωνικών δεν πλήρωναν ούτε με… κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ!

Εφοριακοί με βίλα 600 τετραγωνικών δεν πλήρωναν ούτε με… κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ!

Ζευγάρι εφοριακών που εδώ και χρόνια ζει σε βίλα 600 τ.μ. με πισίνα στο Βαρνάβα Αττικής, είχε στήσει, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μια απίστευτη κομπίνα, καθώς είχε καταφέρει να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ αλλά ακόμα και το χαμηλότερο ρεύμα δεν το πλήρωνε!

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι εφοριακοί «έσπασαν» τη βίλα στο Βαρνάβα σε τρία μέρη: υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος. Η βίλα είχε μεν έναν μετρητή της ΔΕΗ, αλλά εκείνοι κατάφεραν να εμφανίσουν άλλα δυο ρολόγια, «μαϊμού» φυσικά, ένα για κάθε όροφο.Για το υπαρκτό ρολόι έκαναν την αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και τα κατάφεραν να ενταχθούν για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα. Αλλά δεν πλήρωναν… Οι άλλοι μετρητές, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.

Και αφού δεν πλήρωναν ούτε το μειωμένο ρεύμα, το 2014 το χρέος τους στη ΔΕΗ είχε φτάσει να αγγίζει τις 30.000 ευρώ. Και πάλι, όμως, κατάφεραν να βγουν… λάδι! Προσκομίζοντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά, κατάφεραν να μην τους γίνει διακοπή ρεύματος για το υπέρογκο χρέος. Το οποίο φυσικά συνέχισε να αυξάνεται και έφτασε, το 2017, τις 65.000 ευρώ!Όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ αποφάσισαν να ξεκινήσουν έλεγχο για να διεκδικήσει η εταιρία τα οφειλόμενα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η απάντηση που δόθηκε ήταν: «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Έτσι, η βίλα συνέχισε να έχει ρεύμα. Και αυτό γιατί οι δυο εφοριακοί, είχαν εμφανίσει συγγενικό τους πρόσωπο ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου. Το πρόσωπο αυτό είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου η ΔΕΗ δεν μπορούσε να του κόψει το ρεύμα!

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *