Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ένας ακόμη μισθός θυσία στα νέα μέτρα

Ένας ακόμη μισθός θυσία στα νέα μέτρα

Νέα επίθεση και πρόσθετα μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 – 6.000 ευρώ, ψαλίδι σε φοροαπαλλαγές και κατάργηση ή κούρεμα της προσωπικής διαφοράς στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις φέρνουν το κλείσιμο της αξιολόγησης και το παζάρι για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Οι διαπραγματεύσεις μετά το περυσινό δημοψήφισμα περιλαμβάνουν μέτρα όπως:

Απώλειες 300 – 800 ευρώ τον χρόνο λόγω μείωσης του αφορολογήτου. Για παράδειγμα συνταξιούχος των 500 ευρώ, με 6.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο, προκύπτει φόρος 220 ευρώ (22% για τα 1.000 ευρώ πάνω από το όριο των 5.000 ευρώ) ενώ τώρα δεν πληρώνει τίποτα.

Για μισθωτό των 560 ευρώ, με εισόδημα 7.800 ευρώ το χρόνο προκύπτει φόρος 836 ευρώ ενώ τώρα δεν πληρώνει τίποτα. Ξεπερνά δηλαδή κατά 186 ευρώ το μηνιαίο εισόδημά του!

Κατάργηση του μοντέλου της προσωπικής διαφοράς που ακόμη λαμβάνουν οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης.

Μείωση 40% στο ΕΚΑΣ, δηλαδή το επίδομα των 230 ευρώ θα μειωθεί στα 138 ευρώ.

Επιπλέον αφαίμαξη 4,5 δισ. ευρώ το 2017

Οι αξιώσεις του ΔΝΤΥ έρχονται να προστεθούν στα νέα εισπρακτικά μέτρα 4,5 δις. ευρώ που έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση να εφαρμόσει μέσα στο 2017 για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η νέα φοροκαταιγίδα σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα θα φέρει:

– Ενιαίος ΦΠΑ 24%.

– Αυξήσεις στα καύσιμα

– Φόρος στη σταθερή τηλεφωνία

– Αυξήσεις εισφορών για σύνταξη και υγεία

– Κατάργηση επιδομάτων και φοροαπαλλαγών

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *