Αρχική / ---SLIDER / ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Ποιοι πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση πριν από την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση έως 600 ευρώ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: Ποιοι πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση πριν από την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση έως 600 ευρώ

Δύο βασικά στοιχεία όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν αίτηση για να λάβουν την επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ρεύματος (Power Pass).

Σε δύο περιπτώσεις θα πρέπει οι δικαιούχοι να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση πριν από την αίτηση για το επίδομα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Ιουνίου (14 ή 15 Ιουνίου οι πιθανότερες ημερομηνίες), προκειμένου να αποζημιωθούν για τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.


Καταρχάς, όσοι κάνουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν από την αίτηση για το επίδομα. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία θα ληφθεί υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που αποκτήθηκε το 2021 και δηλώθηκε φέτος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε εκείνη όπου κάποιος φορολογούμενος έχει παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη και πληρώνει ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία.

Σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι που δηλώνουν τα παιδιά τους που είναι φοιτητές ως εξαρτώμενα μέλη για να πάρουν την επιδότηση έως 600 ευρώ θα πρέπει επίσης να υποβάλουν τη φετινή φορολογική δήλωση πριν από την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.


Επίσης, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει στον πίνακα 6 του εντύπου Ε1 (ενοίκιο φοιτητικής κατοικίας) τον αριθμό της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας, αλλά και να συμπληρώσει στην ηλεκτρονική αίτηση την ένδειξη που αφορά στη φοιτητική κατοικία αλλά και τη δική τους κύρια κατοικία.

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *