Αρχική / ---SLIDER / Έρχεται ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι αναβαθμίζονται

Έρχεται ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι αναβαθμίζονται

Όσο η ώρα περνάει φαίνεται πως «κλειδώνουν» για αύριο οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα με τον πρωθυπουργό να επιστρέφει αργά το βράδυ στην Αθήνα από την Τρίπολη. Ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι μικρός με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να διορθώσει και κάποιες μικρές αρρυθμίες πέρα από τη συμπλήρωση των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί.

Ο Γιάννης Μουζάλας, εξαιτίας του φόρτου εργασίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της πρόσφατης περιπέτειας με την υγεία του, φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει να υπηρετεί το συγκεκριμένο πόστο, ενώ δυσαρέσκεια έχει εκφραστεί για την Λυδία Κονιόρδου στο υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές εσωτερικές μετακινήσεις υπουργών με τις τελευταίες πληροφορίες να φέρουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να αλλάζει για άλλη μια φορά χαρτοφυλάκιο και να «μετακομίζει» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Βαγγέλη Αποστόλου. Για τον κ. Αποστόλου οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει κάποιο άλλο πόστο στο υπουργικό σχήμα.

Αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Νεκτάριο Σαντορινιό σε αναβάθμιση και στη θέση του υπουργού στην ακτή Βασιλειάδη.

Για τη θέση του Γιάννη Μουζάλα φαίνεται πως υπάρχουν πιθανότητες είτε να μεταφερθεί ο Δημήτρης Βίτσας από το Πεντάγωνο ή να αναβαθμιστεί σε υπουργό ο Γιάννης Μπαλάφας ή να επανέλθει στο υπουργικό συμβούλιο ο Νίκος Ξυδάκης.

Πολύ πιθανή θεωρείται η αναβάθμιση του Αλέξη Χαρίτση ή του Στέργιου Πιτσιόρλα στη θέση του υπουργού Οικονομίας, ενώ στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο δεν αποκλείεται να μετακομίσει ο Δημήτρης Λιάκος.

«Σπαζοκεφαλιά» όλα δείχνουν πως είναι για τον πρωθυπουργό η αναπλήρωση της θέσης της Ράνιας Αντωνοπούλου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ακόμα και την πιθανότητα τα καθήκοντά της να αναλάβουν η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου.

Αμετακίνητοι από τα πόστα τους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Παππάς, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Πάνος Σκουρλέτης, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη στιγμή που ο ανασχηματισμόςπραγματοποιηθεί αύριο δεν αποκλείεται η ορκωμοσία των νέων υπουργών να προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

πηγή: newpost.gr

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *