Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Έρχεται ανατιμολόγηση 9.708 φαρμάκων

Έρχεται ανατιμολόγηση 9.708 φαρμάκων

Με σχετική απόφασή του ο ΕΟΦ προχωρά σε ανατιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων και καλεί τους Κάτοχους Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις.

‘Ηδη ο ΕΟΦ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του τον Κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν. Στα πλαίσια της διαδικασίας, αναμένεται να ανατιμολογηθούν περίπου 9.708 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Για τον λόγο αυτόν, ο ΕΟΦ καλεί τους Κάτοχους Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων «να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις τους που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων, υποβάλλοντας αίτημα και τα σχετικά δικαιολογητικά στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ με την χρήση των κωδικών πρόσβασης που ήδη έχουν παραλάβει, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες μεταβολής διοικητικών στοιχείων όπως διαδικασίες μετονομασίας ή αλλαγής ΚΑΚ».

Για την υποβολή στοιχείων/φύλλων έρευνας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπου με βάση τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση η ημερομηνία συναλλαγματικής ισοτιμίας που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή της 3ης Οκτωβρίου 2016.

Σημειώνεται ότι η ανατιμολόγηση, πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων προκειμένου να δώσει τιμές σε 612 καινούρια φάρμακα, τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των νέων φαρμάκων περιλαμβάνονται 48 νέες δραστικές ουσίες, 77 νέα προϊόντα αναφοράς, 354 γενόσημα, 31 υβριδικά, 16 όμοια βιολογικά, 45 καλώς καθιερωμένης χρήσης, 2 παραδοσιακής φυτικής προέλευσης, 18 με γνωστή δραστική, 32 που υπέβαλαν αίτηση συγκατάθεσης και 545 που υπέβαλαν πλήρη αίτηση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *