Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ερντογάν: Χωρίς άρση της βίζας ακυρώνεται η συμφωνία με την Ε.Ε.

Ερντογάν: Χωρίς άρση της βίζας ακυρώνεται η συμφωνία με την Ε.Ε.

Απόλυτα σαφής και αρκούντως απειλητικός προς την Ευρώπη, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ανθρωπιστική κρίση στην Κωνσταντινούπολη, μια ημέρα μετά τις συναντήσεις που είχε με την Αγ. Μέρκελ και τον Αλ. Τσίπρα, καθώς όπως είπε η Τουρκία δεν ζητάει χάρες και αν δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες για την κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων (visa) η Τουρκία δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο TRT προειδοποίησε ότι η Τουρκία «δεν μπλοφάρει ούτε εξαπολύει απειλές» όταν δηλώνει ότι θα αναστείλει όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για την επιστροφή παράτυπων μεταναστών.

«Η ΕΕ πρέπει να είναι δίκαιη γιατί το να συμπεριφέρεται στην Τουρκία με τετελεσμένα όταν η χώρα μου απέδειξε την ειλικρίνεια της και την αποφασιστικότητα της, δεν είναι ρεαλιστική τακτική» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε στην ΕΕ λέγοντας ότι δεν είναι ρεαλιστική η απαίτηση για τον καθορισμό του όρου «τρομοκρατία» (μιας εκ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί στην αναθεώρηση του αντιτρομοκρατικού νόμου).

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *