Αρχική / ---SLIDER / Eurogroup: Με το «σταγονόμετρο» η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ – «Τεχνικοί λόγοι» απαντά ο Τσακαλώτος

Eurogroup: Με το «σταγονόμετρο» η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ – «Τεχνικοί λόγοι» απαντά ο Τσακαλώτος

Εκταμίευση του 1,1 δισ ευρώ, από τα 2,8 δισ. της υποδόσης προς την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup. Η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού (1,7 δισ.) θα εξεταστεί στο Euroworking Group της 24ης Οκτωβρίου και αφού πρώτα η ελληνική πλευρά παρουσιάσει τα στοιχεία που λείπουν σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για σπάσιμο στα δύο της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το Εurogroup στην απόφασή του αναγνωρίζει την ολοκλήρωση της υλοποίησης των 15 προαπαιτούμενων και καλεί τον ESM να εκρίνει την πληρωμή του 1,1 δισ. ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί το ότι ενώ αναγνωρίζεται ότι Ιούλιο-Αύγουστο προχώρησε η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων, το Eurogroup επικαλείται το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το Σεπτέμβριο και για το λόγο αυτό θα περιμένει την θετική εισήγηση των θεσμών για να εκταμιεύσει το 1,7 δισ. ευρώ.

Τσακαλώτος: Τεχνικοί λόγοι

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, η εξέλιξη οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εξερχόμνες του Eurogroup ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεδράισης και τόνισε ότι ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων.

«Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου» ανέφερε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η αστυνομική μας ταυτότητα, για όλες τις χρήσεις, στο κινητό μας

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *