Αρχική / ---SLIDER / Ευρωομάδα Πρασίνων: Ανεύθυνη η στάση του ΔΝΤ να πιέζει την Ελλάδα για νέες περικοπές συντάξεων

Ευρωομάδα Πρασίνων: Ανεύθυνη η στάση του ΔΝΤ να πιέζει την Ελλάδα για νέες περικοπές συντάξεων

Tην ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πριν από τον Μάρτιο του 2017 ζητά με ανακοίνωσή της η ευρωομάδα των Πρασίνων, απαιτώντας να μην υπάρξει «περαιτέρω πίεση προς την Ελλάδα προκειμένου να θεσπίσει καταστροφικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις».

«Θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων επειγόντως για να εξασφαλιστεί μια συμφωνία πριν από τις εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εξοφλήσει 7,2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε τυχόν επανάληψη της κρίσης του καλοκαιριού του 2015, όταν η Ελλάδα έφτασε επικίνδυνα κοντά σε χρεοκοπία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, Σβεν Γκίγκολντ.
Σχολιάζοντας την κατάσταση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης ο Γερμανός ευρωβουλευτής ανέφερε επίσης: «Το ΔΝΤ πιέζει για περαιτέρω περικοπές στις ελληνικές συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος του 2018, αλλά μια τέτοια κίνηση θα ήταν εντελώς ανεύθυνη. Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε εξ ολοκλήρου το Σεπτέμβριο του 2016 και περαιτέρω περικοπές θα αποτελούσαν βαρύ τίμημα για πολλά ελληνικά νοικοκυριά που βασίζονται σε αυτές ως πηγή εισοδήματος. Επειδή δεν υπάρχει άλλο σημαντικό δίχτυ ασφαλείας, οι συντάξεις πρέπει να προστατευτούν».

“Δεν πρέπει να μειωθεί το όριο του αφορολόγητου”

Από την πλευρά του ο Έρνεστ Ούρτασουν, Ισπανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων στην Επιτροπή ECON πρόσθεσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Το όριο αφορολόγητου εισοδήματος των 8600 ευρώ δεν πρέπει να μειωθεί περαιτέρω. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πλήττονταν περαιτέρω ιδιώτες και νοικοκυριά που ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν με τις επιπτώσεις της χρόνιας σκληρής λιτότητας. Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι η λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι ο περισσότερος πόνος».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *