Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Εξαίρεση από τα capital controls την επόμενη εβδομάδα για τα νέα κεφάλαια

Εξαίρεση από τα capital controls την επόμενη εβδομάδα για τα νέα κεφάλαια

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ρύθμιση για τη μη υπαγωγή στα capital controls των νέων κεφαλαίων που θα μπαίνουν στις τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ένα κουμπί, το οποίο θα πατηθεί για να καταργηθούν τα capital controls, αλλά ότι θα υπάρξει σταδιακή απελευθέρωσή τους και ότι θα υπάρξουν και άλλες αποφάσεις στην κατεύθυνση αυτή πριν από τη δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των προσδοκιών, σημειώνοντας ότι όσο πιο γρήγορα πιστέψει ο κόσμος ότι οι τράπεζες είναι καλά και ανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές, τόσο πιο γρήγορα θα αρθούν οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις , όπως η ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε κριτική στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν βοήθησαν στο θέμα των προσδοκιών, καθώς δημιουργούσαν το κλίμα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Υπάρχει, πρόσθεσε, ένα κομμάτι των ΜΜΕ που δημιουργεί ένα κλίμα πως ότι και αν κάνει η κυβέρνηση είναι αποτυχημένο.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *