Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

Εξοφλήστε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

Μπορεί τα Τέλη Κυκλοφορίας να αποτελούν το «χριστουγεννιάτικο» δώρο του υπουργείο Οικονομικών σε πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων ωστόσο όλες οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να τα αποπληρώσουν έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν πρόγραμμα αποπληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας έως και 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων.

Η Eurobank και η Alpha Bank δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 9 άτοκες μηνιαίες δόσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 μέσω των πιστωτικών τους καρτών.

Να υπενθυμίσουμε πως η καταληκτική ημερομηνίας καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας με μετρητά στις κατά τόπους εφορίες είναι η 30η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, όπως επίσης και η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας καθώς η 31η Δεκεμβρίου είναι ημέρα Σάββατο που οι εφορίες είναι κλειστές.

Αν βέβαια δοθεί παράταση στην ημερομηνία εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο, τότε αυτομάτως παρατείνεται και η προθεσμία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 αλλά ούτε καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του, τότε θα του πιστωθεί στο Taxisnet το διπλάσιο από το αρχικό ποσό που θα κατέβαλε κανείς για τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός του.

Όσον αφορά στα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας να επισημάνουμε πως πέρυσι ίσχυσαν στις 12 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι είχαν καταθέσει πινακίδες κυκλοφορίας μπορούσαν να πραγματοποιήσουν άρση καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη μετά τα μέσα Μαΐου…

Πάντως η κ. Παπανάτσιου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε πως είναι υπό εξέταση το θέμα καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας για το 2017 σε περίπτωση άρσης ακινησίας οπότε είναι πολύ πιθανό του χρόνου να μην ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο…

Πως θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017

Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 είναι ήδη στο Taxisnet και μπορείτε εύκολα να τα τυπώσετε στο gsis.gr.

Οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες οχημάτων, μπορούν και σήμερα να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή με τους προσωπικούς τους κωδικούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα τέλη που τους αναλογούν και με βάση την ταυτότητα οφειλής να τα καταβάλουν ως την 31 Δεκεμβρίου 2016.

Επίσης μπορούν να μπουν στην εφαρμογή και να βρουν τα τέλη κυκλοφορίας βάζοντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jspκαι στη συνέχεια να κάνει “κλικ” στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Δείτε ακόμα

Check Also

Αλλαγή ώρας: Οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μια ώρα μπροστά

Άλλαξε η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής και οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *