Αρχική / ---SLIDER / “Φορτώνουν 100 εκ. ευρώ τους λογαριασμούς ΔΕΗ”

“Φορτώνουν 100 εκ. ευρώ τους λογαριασμούς ΔΕΗ”

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης ασκώντας δριμεία κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας δήλωσε:

«Τον Ιούλιο του 2014 υπογράψαμε τις συμβάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. €, χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έπρεπε να έχει παραδοθεί το αργότερο τον Ιούλιο του 2016. Η λειτουργία του θα εξοικονομήσει κάθε χρόνο 100 εκατ. € από το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τη συμβατική ημερομηνία παράδοσης του έργου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να φορτώνει τους λογαριασμούς με το κόστος των 100 εκατ. € το χρόνο, με άγνωστη την ημερομηνία ολοκλήρωσής του. Οι ίδιες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης. Ένα έργο που εντάξαμε στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα (PCIs) ως τμήμα του μεγάλου διευρωπαϊκού έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Κρήτης – Αττικής, του EuroAsia Interconnector. Ένα έργο που θα έπρεπε να λειτουργεί μέχρι το 2020, ακόμη περιμένει την επιλογή του αναδόχου για την αρχική …μελέτη βυθού.
Το μόνο που ξέρουν είναι, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, να ξεπουλούν τη χώρα και να υπογράφουν συμφωνίες καταδίκης, συμφωνίες ντροπής.» καταλήγει ο κ. Μανιάτης

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *