Αρχική / ---SLIDER / «Φωτιά» τα τέλη κυκλοφορίας για μεσαία ΙΧ

«Φωτιά» τα τέλη κυκλοφορίας για μεσαία ΙΧ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του οικονομικούεπιτελείου για τις τρεις μεγάλες φορολογικές αλλαγές που δρομολογούνται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά νομοσχέδια είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση εντός του Οκτωβρίου.

Οι τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις αφορούν στο πλαστικό χρήμα, την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Πλαστικό χρήμα

Οι ρυθμίσεις θα προβλέπουν κίνητρα για πληρωμές με κάρτα και από τη νέα χρονιά, όπως είπε πριν από μερικές ημέρες και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, το αφορολόγητο όριο θα «χτίζεται» μέσω των δαπανών μέρους του εισοδήματος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Μεταξύ άλλων θα δίνονται σε μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες κίνητρα για χρήση του «πλαστικού χρήματος» με κληρώσεις για αυτοκίνητα, ακίνητα κ.α, ενώ για όσους δεν πιάνουν το ελάχιστο δαπανών με κάρτα που θα κυμαίνεται από 10% έως 30% του εισοδήματος θα υπάρχει «ποινή», πρόσθετος φόρος 22%. Επίσης, το ν/σ θα υποχρεώνει την απόκτηση συσκευών POS από όλες τις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αδήλωτα εισοδήματα

Οι ρυθμίσεις για εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων θα προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πληρωμή ποσοστού 50%- 60% του ποσού που θα δηλώνεται. Η ρύθμιση θα εμπεριέχει επιπλέον απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για φοροδιαφυγή.

Τέλη κυκλοφορίας

Τέλος, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 όπως έχει προαναγγείλει ο Τρύφων Αλεξιάδης θα υιοθετηθούν αλλαγές προς την κατεύθυνση ενός πιο δίκαιου συστήματος για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αλλά και πιο αποδοτικού για τα δημόσια έσοδα.

Τα σενάρια προβλέπουν ότι οι αλλαγές θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στα κρατικά ταμεία από άρση ακινησίας οχημάτων λόγω μείωσης των τελών σε οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 10 ετών.

Όπως λένε φορείς της αγοράς αυτοκινήτου, το «βάρος» θα κληθούν να σηκώσουν οι ιδιοκτήτες με μεσαίου κυβισμού οχήματα και ηλικίας μέχρι 10 ετών, ενώ στο τελικό ποσό θα υπολογίζονται και οι ρύποι για αυτοκίνητα πρώτης κυκλοφορίας από το 2007.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *