Αρχική / • GELATERIES ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

• GELATERIES ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


——————————————-

Gelateries στην Πόλη, ανά περιοχή
———————————————————————————————————————-
————————

“Haagen-Dazs” ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ
Η Αμερικάνικη πρόταση στο παγωτό, λανσάρει τη νέα της γεύση με το ιντριγκαδόρικο όνομα salted caramel.
Την πλαισιώνουν οι  περιζήτητες και κοσμαγάπητες creme brullee, macademia, belgian chocolate και dulce de leche.
Οι λάτρεις των γλυκών προτιμούν τις βάφλες, το new york cheese cake ή την  apple pie, ενώ τεράστιο σουξέ γνωρίζει το υγιεινό γιαούρτι με 2 μπάλες παγωτού φράουλα ή σοκολάτα. Απολαύστε την δική σας προτίμηση, στον όμορφο πεζόδρομο.
(Φωκίωνος 16, Κυψέλη, τηλ. 2108215037)

“Cremeria VIENNA” ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
22 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού (happy hippo, νουτέλα, γκοφρέτα, φρούτα του δάσους, πλούσια γεύση σοκολάτας γάλακτος με 90% περιεκτικότητα), καθημερινή παραγωγή με αγνό γάλα δίχως εσάνς και χρώμα – ναι, η μπανάνα είναι ευτυχώς λευκή!- και απεριόριστη θέα στην αρχαία αγορά αντάμα με καφεδάκι και χάζι στους περαστικούς. Χειροποίητο, τραγανό χωνάκι Ιταλικής συνταγής, φινέτσα, χαμογελαστή εξυπηρέτηση και λογικές τιμές είναι οι λόγοι που το κομψό μαγαζί, θα σας κλέψει την καρδιά.
(Αγίου Φιλίππου 14, Μοναστηράκι, τηλ. 2103216798)

“Cremeria VIENNA”  ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
Η γνωστή αλυσίδα που ξεκίνησε απ’ τον Ιταλικό νότο και εξαπλώθηκε σ όλο τον κόσμο, κατέκτησε τις καρδιές μας, χάρη στους αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και την συνεχή εκπαίδευση των gelatieri .
Μετά από μακρινό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, προσγειώθηκε στην Αργυρούπολη, σ έναν ιδανικό για χάζι χώρο, όπου χρησιμοποιούν μόνο φρέσκο  Ελληνικό γάλα και φρούτα, κάνοντας ευφάνταστες παγωτοσυνθέσεις σκέτες ή συνοδεία φρεσκοψημένης βάφλας.
(Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου -Αγίας τριάδας-, Αργυρούπολη, τηλ. 2109960646)
__________________________________________________

-ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ,
“GELATO HOME”
, Στοά Κοραή – Τηλ: 210 3319833
Γιατί: Γιατί παγωτό λουκούμι δεν έχεις ξαναφάει πουθενά.
Highlight: Εκτός από το προαναφερθέν λουκούμι που είναι μαστιχωτό και μυρωδάτο, δοκιμάστε τις γεύσεις: γιαούρτι με καρύδι και μέλι, tiramisu, panacotta, stratiatella, bitter σοκολάτα, καραμέλα και πεπόνι.
Πού το τρως: Εκεί, γιατί το περιβάλλον στη στοά Κοραή είναι τέλειο.
Xtra tip: Πολύ ωραία γλυκά που συνδυάζονται άψογα με τα παγωτά του, όπως μηλόπιτα, brownies κ.λπ.

-ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ,
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ”
, Πλατεία Ομονοίας 10 – Τηλ: 210 5237791
Γιατί: Είναι η πιο γνωστή αλυσίδα gelateria στην Αθήνα και η μυστική συνταγή παγωτού μάς έρχεται από Ιταλία.
Highlight: Homemade απολαύσεις σε τραγανό χωνάκι. Δοκίμασε από cheese cake, panacotta, μέντα, nutella μέχρι ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα και πεπόνι.
Πού το τρως: Όλα τα καταστήματα Παγωτομανία είναι πολύχρωμα και ευχάριστα, αλλά σας διαθέτουν τις δροσερές τους απολαύσεις και σε πακέτο! Το κατάστημα στον Κορυδαλλό κάνει και delivery.
Xtra tip: Αμαρτωλές βάφλες και συναρπαστικά toppings.

-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ”
, Ελβετίας 16 & Τασοπούλου 2 – Τηλ: 210 6003288
Είναι το καινούριο απόκτημα της γνωστής αλυσίδας στην «πάνω» πλατεία (όπως συνηθίζουν να αποκαλούν την πλατεία της Αγίου Ιωάννου οι κάτοικοι της περιοχής). Η γεύση του παγωτού βασίζεται σε μυστική συνταγή του 1895, που την «ξεσήκωσαν» οι ιδιοκτήτες από τη χώρα του καλού παγωτού, την Ιταλία. Cheese cake, panacotta, ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα, πεπόνι και πολλές ακόμα γεύσεις θα σας ξετρελάνουν! Απολαύστε ακόμα τις ζεστές βάφλες και τα υπόλοιπα γλυκά του, ενώ θα χαζεύετε την περαντζάδα της πλατείας.

-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ”
, Ελβετίας 16 & Τασοπούλου 2 – Τηλ: 210 6003288
Γιατί: Είναι η πιο γνωστή αλυσίδα gelateria στην Αθήνα και η μυστική συνταγή παγωτού μάς έρχεται από Ιταλία.
Highlight: Homemade απολαύσεις σε τραγανό χωνάκι. Δοκίμασε από cheese cake, panacotta, μέντα, nutella μέχρι ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα και πεπόνι.
Πού το τρως: Όλα τα καταστήματα Παγωτομανία είναι πολύχρωμα και ευχάριστα, αλλά σας διαθέτουν τις δροσερές τους απολαύσεις και σε πακέτο! Το κατάστημα στον Κορυδαλλό κάνει και delivery.
Xtra tip: Αμαρτωλές βάφλες και συναρπαστικά toppings.

-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,
“SOCO GELATO”
, Γράμμου 32 – Τηλ: 210 9326250
Ό,τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί στην πόλη! Οι εμπνευσμένες από την Ιταλία γεύσεις του -πάνω από 100- είναι χειροποίητες και αν τις κοιτάξεις όλες μαζί στη βιτρίνα, μοιάζουν με αφαιρετικό έργο τέχνης. Επιφυλάσσει μάλιστα και δύο εκπλήξεις για τις γιορτές: γεύσεις μελομακάρονου και δίπλας! Καινοτομία: delivery σε ειδική συσκευασία, για αναλλοίωτο παγωτό πάνω από μία ώρα.

-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ,
“VELLUTATO”
, Παραλία, θέση Ντουράκο – Τηλ: 22960 53431
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο χώρο του, τα λαχταριστά γλυκά και τα πρωτότυπα παγωτά του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε σοκολατόπιτες, brownies και αλμυρές κρέπες.

-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,
“ΠΑΓΩΤΟ”
, Γερουλάνου 105 & Πόντου – Τηλ: 210 9608100
Το καλύτερο homemade παγωτό -ιταλικής συνταγής ως επί το πλείστον- θα το γευτείς εδώ. Διαθέτει γύρω στις 75 γεύσεις με top την pavlova με γιαούρτι, μέλι και βερίκοκο. Δοκίμασε και τους μικρούς πειρασμούς (λουκουμάδες!) με ρευστή, ζεστή σοκολάτα γάλακτος ή καραμέλα.

-ΒΑΡΚΙΖΑ
“ΔΩΔΩΝΗ”, Λεωφόρος Ποσειδώνος 8 & Ξενίου Διός 2 – Τηλ: 210 9654333
Το «θεϊκό παγωτό» δεν χρειάζεται συστάσεις. Μια στάση εδώ όλες τις ώρες της ημέρας είναι απαραίτητη για να θυμηθούμε ότι το καλοκαίρι -τουλάχιστον- πρέπει να παραμένουμε παιδιά…

-ΒΑΡΚΙΖΑ
“HAAGEN-DAZZ”, Ξένιου Διός & Λ. Ποσειδώνος – Τηλ: 210 9655775
H καλοκαιρινή «υπέρβαση» που όλοι λίγο-πολύ επιτρέπουμε στον εαυτό μας δεν είναι άλλη από το παγωτό και δη της συγκεκριμένης εταιρείας. Στο κατάστημα της Βάρκιζας θα βρεις όλες τις νέες γεύσεις για το 2010 αλλά και όλα τα… standarakia που αγαπάς με πάθος τόσα χρόνια!

-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
“WAFFLE HOUSE”, Λεωφόρος Ποσειδώνος 17 – Τηλ: 210 8961227
Γιατί: Γιατί διαθέτει πάνω από 30 γεύσεις σπιτικών παγωτών και γιατί είναι το μοναδικό spot που βρήκαμε παγωτό με κρέμα ζαχαροπλαστικής-καραμέλα βουτύρου και σοκολατένιους ξηρούς καρπούς.
Highlight: Το πεπόνι -αργείτικο παρακαλώ-, το τσουρέκι, το cheesecake και το κάστανο είναι κάποιες από τις σπεσιαλιτέ. Αυτό όμως που θα σας ξετρελάνει είναι ότι μετέτρεψαν δημοφιλείς μάρκες ή γλυκά σε παγωτό, όπως Kinder, Snickers, Maltesers, Ferrero Rocher και Black Forest.
Πού το τρως: Εκεί, για να έχει τη δυνατότητα του άμεσου refilling.
Xtra tip: Φυσικά οι βάφλες του και τα τραγανά χωνάκια του, που τα ψήνουν στο μαγαζί.

-ΓΛΥΦΑΔΑ
“ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ”, Ζησιμοπούλου 7 – Τηλ: 210 8943444
Εδώ επικρατεί καθημερινά πανικός από τα πιτσιρίκια που γεμίζουν τεράστια χωνάκια μετά το σινεμά -στο διπλανό Cinepolis- και τις καλοντυμένες μαμάδες που κάνουν γρήγορη στάση για λουκουμάδες με χειροποίητο παγωτό (€4,50). Οι γεύσεις του αξίζουν βραβείο πρωτοτυπίας! Lila Pause, ποπκόρν, ρακόμελο, Toblerone, πτι-μπερ Παπαδοπούλου είναι μόνο μερικές από αυτές. Το προτιμούν οι επώνυμοι αργά τις νύχτες και ειδικά ο Ρέμος που ζήτησε να του φτιάξουν γεύση Jagermeister! Αναμένουμε…

-ΓΛΥΦΑΔΑ
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ”, Κωνσταντινουπόλεως 5 – Τηλ: 210 8942090
Γιατί: Είναι η πιο γνωστή αλυσίδα gelateria στην Αθήνα και η μυστική συνταγή παγωτού μάς έρχεται από Ιταλία.
Highlight: Homemade απολαύσεις σε τραγανό χωνάκι. Δοκίμασε από cheese cake, panacotta, μέντα, nutella μέχρι ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα και πεπόνι.
Πού το τρως: Όλα τα καταστήματα Παγωτομανία είναι πολύχρωμα και ευχάριστα, αλλά σας διαθέτουν τις δροσερές τους απολαύσεις και σε πακέτο! Το κατάστημα στον Κορυδαλλό κάνει και delivery.
Xtra tip: Αμαρτωλές βάφλες και συναρπαστικά toppings.

-ΓΟΥΔΙ
“ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ”, Λεωφόρος Μεσογείων 86 – Τηλ: 210 7711644
Γιατί: Γιατί έχει παράδοση στο γλυκό και το παγωτό και πρωτοτυπεί χωρίς να χαλάει τις παραδοσιακές συνταγές.
Highlight: Creme brullee, πορτοκάλι, μπισκότο, black forest με κομματάκια κέικ, φιστίκι, γιαούρτι βύσσινο αλλά και δροσερές γρανίτες καρπούζι, πεπόνι και ροδάκινο είναι κάποιες από τις πολλές επιλογές.
Πού το τρως: Σε συσκευασία για το σπίτι ή στο χέρι.
Xtra tip: Το λαχταριστό εκμέκ με παγωτό καϊμάκι.

-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
“CUCAO  CHOKO GELATERI”, Εθνικής Αντιστάσεως 214 – Καισαριανή,  Τηλ: 210 7252595, 210 7488833
Ο πιο γλυκός επίλογος γράφεται εδώ! Μια choco-gellateria που ξέρει πώς να διεγείρει τη γεύση σας. Ιταλικά παγωτά Venchi, πουτίγκα με σοκολάτα και βιολογικές βάφλες σάς παρασέρνουν σε έναν κόσμο… προκλήσεων, μέχρι βέβαια να ανακαλύψετε τα 800 διαφορετικά είδη σοκολάτας από Βέλγιο, Ιταλία και Γαλλία και να βουτήξετε χωρίς ενοχές στην… αμαρτία! Tip: Προμηθευτείτε τις έτοιμες σάλτσες (με σαμπάνια, μέλι ή μουστάρδα) για τις gourmet δημιουργίες σας. Υπάρχουν και τραπεζάκια σε περίπτωση που θελήσετε να καθίσετε σε αυτόν τον παράδεισο της σοκολάτας!

-ΚΗΦΙΣΙΑ
“ZILLION’S ICE CREAM  BAR”, Διονύσου 8 – Τηλ: 801 1945 5466, 210 6201211
Γιατί: Γιατί είναι το πιο φωτεινό και νεανικό ice cream-bar και τα παγωτά τα φτιάχνουν με φρέσκο γάλα και πραγματικά φρούτα.
Highlight: Δοκίμασε σοκολάτα fondente (σοκολάτα με 70% κακάο), φιστίκι με φουντούκι, παγωτό με ανθόγαλα, μπισκότο, καραμέλα, ανανά, μάνγκο, μασκαρπόνε με φράουλες και μύρτιλα και την καινούρια γεύση waffle banana.
Πού το τρως: Μπορείς να το πάρεις μαζί σου αλλά προτίμησε τον όμορφο χώρο ή την αυλή του, όπου μπορείς να πιεις και ιταλικό καφεδάκι. Επίσης διαθέτει free Wi-Fi και κάνει και catering.
Xtra tip: Μπορείς ακόμα να γευτείς hot floats (espresso με ένα scoop παγωτό της επιλογής σου), παγωμένα Coffee Cinos, milk-shakes, φρέσκους χυμούς, Smoothies & Frozen Cocktails. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να επιλέξεις και διάφορα αλμυρά σνακ.

-ΚΗΦΙΣΙΑ
“KAYAK”, Κασσαβέτη 10 & Κυριαζή 40 – Τηλ: 210 8014329
Γιατί: Δεν χρειάζεται συστάσεις! Το όνομά του είναι συνώνυμο του καλού παγωτού! Οι γεύσεις του εναλλάσσονται συνέχεια και καθημερινά στη βιτρίνα «παίζουν» 18 επιλογές.
Highlight: Στα bestseller η βελούδινη Πάβλοβα, το σορμπέ cassis (από 100% πουρέ γαλλικού φραγκοστάφυλου), το δροσερό mojito, το πιπεράτο σορμπέ μάνγκο με γιασεμί και ginger και η πλούσια κρέμα μαστίχας με ροζ πιπέρι.
Πού το τρως: Κυρίως το απολαμβάνεις στο χέρι.
Xtra tip: Μαγικά γλυκά από τα χέρια του… δρυΐδη της σοκολάτας Pierre Herme. Αναζήτησε την Tarte au Chocolat με νουγκατίνα και ganache πικρής σοκολάτας και τη Frasheur Fruits Rouges, με αφράτη κρέμα βανίλιας και κόκκινα φρούτα.

-ΚΗΦΙΣΙΑ
“ΒΑΡΣΟΣ”, Κασσαβέτη 5 – Τηλ: 210 8012472
Γιατί: Γιατί είναι από τα πιο κλασικά στέκια της Κηφισιάς, με καταπληκτική retro διακόσμηση και η συνταγή του παγωτού του μένει αναλλοίωτη από το 1892.
Highlight: Το παραδοσιακό παγωτό καϊμάκι και η καταπληκτική βανίλια που μυρίζει γάλα.
Πού το τρως: Εννοείται εκεί, αλλά μπορείς να το πάρεις και σε συσκευασία μαζί σου.
Xtra tip: Tο υπέροχο γαλακτομπούρεκο.

-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
“PERFETTO”, Πλατεία Μέμου 10 – Τηλ: 210 4953066
Cafe-gelateria στην καρδιά του Κορυδαλλού, ιδανικό για όσους θέλουν να κακομαθαίνουν γλυκά τους ουρανίσκους τους. Δυνατό χαρτί του οι πρωτότυπες γεύσεις σε παγωτών όπως Ferrero Rose, Lila Pause, tiramisu με πραλίνα φουντουκιού κ.ά.

-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ”, Ταξιαρχών 24-26, Πλ. Ελευθερίας – Τηλ: 210 4940140
Είναι η πιο γνωστή αλυσίδα gellaterias στην Αθήνα. Η παρασκευή του ιδιαίτερου παγωτού τους στηρίζεται σε μία μυστική ιταλική συνταγή του 1895 με βασικό συστατικό το φρέσκο γάλα. Στο κατάστημα του Κορυδαλλού σάς προσφέρουν όλες τις υπέροχες, πρωτότυπες γεύσεις τους και στο σπίτι. Μέσω της υπηρεσίας delivery η παραγγελία έρχεται στην πόρτα σας σε συσκευασίες cool box, στις οποίες διατηρείται η ψύξη. Ένα ακόμη ατού της συγκεκριμένης Παγωτομανίας είναι η βάφλα, αφού πρόκειται για την τεραστίων διαστάσεων αμερικάνικη version.

-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
“MATTONELLA”, Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου – Τηλ: 210 3251717
Πρόκειται για τη διάσημη gelateria του Κώστα Καρβούνη, ο οποίος κατάφερε και πήρε αυθεντικές, οικογενειακές, συνταγές Ιταλού gelatiere και τις προσφέρει με θέα στην Ακρόπολη. Εδώ θα βρεις χειροποίητο παγωτό σε πάρα πολλές και ανατρεπτικές γεύσεις από σύκο μέχρι παγωτό σόγιας με giantuja! Ένας ακόμη λαχταριστός πειρασμός είναι τα γλυκά του.

-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
“CREMERIA VIENNA”, Αγίου Φιλίππου 14 – Μοναστηράκι, Τηλ: 210 3216798
Γιατί: Μην σε παραπλανεί το όνομα· εδώ θα απολαύσεις παγωτά ιταλικής φινέτσας.
Highlight: Θα βρεις νοτσιόλα (φουντούκι), happy hippo (κρέμα με μπισκότο και φουντούκι), noutella, καραμέλα, σαμπάνια, tiramisu και πολλές γρανίτες.
Πού το τρως: Στα γουστόζικα τραπεζάκια του.
Xtra tip: Το χωνάκι το φτιάχνουν οι ίδιοι με ιταλική συνταγή.

-ΝΕΑ  ΜΑΚΡΗ
“IL GELATO”, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12 – Τηλ: 6936 660044
Το μοναδικό μαγαζί στη παραλία Ν. Μάκρης που προσφέρει γλυκά και παγωτά! Βρίσκεται στο χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Δωδώνη και πλέον σας προσκαλεί να καθίσετε στα εξωτερικά τραπεζάκια και να αφεθείτε στην απολαυστική γεύση ενός παγωτού (100% γάλα), μιας homemade βάφλας ή κρέπας! Υπάρχει δυνατότητα take away.

-ΠΑΓΚΡΑΤΙ
“ΕΚΛΕΚ…  ΤΟΥΛΑ”, Αστυδάμαντος 15 – Τηλ: 210 7243193, 210 7233512
Γιατί: Διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 1967 και είναι αυτή που έμαθε στην Αθήνα το παγωτό μουστάρδας…
Highlight: Το διάσημο παγωτό μουστάρδας δεν είναι τίποτα άλλο από καραμέλα, μέλι και καβουρδισμένο αμύγδαλο, και παίρνει το όνομά του λόγω χρώματος. Απόλαυσε επίσης το γευστικότατο πολίτικο καϊμάκι με φρέσκο πρόβειο γάλα και σαλέπι.
Πού το τρως: Σε χωνάκι, καθισμένοι στο παγκάκι, στο απέναντι παρκάκι.
Xtra tip: Αν προτιμάς τις πιο light γεύσεις, δοκίμασε παγωτό ροδάκινου, λεμονιού, πεπονιού και βύσσινου.

-ΠΑΓΚΡΑΤΙ
“BALLETTI SWEET  ITALIAN FLAVOUR GELATERIA”      Balletti Sweet Italian Flavour Gelateria, Υμηττού 122 – Παγκράτι, Τηλ: 210 7010287
Γιατί: Γιατί τα παγωτά του είναι σκέτη αμαρτία και υπακούν σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές.
Highlight: Διαθέτουν και παγωτό 0% με γεύση σοκολάτας ή κρέμας με φρούτα του δάσους -που φτιάχνονται με νερό, φρουκτόζη και ρυζάλευρο. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για τις θερμίδες, απόλαυσε την τζούπα ινγκλέζε, τη σοκολάτα αμαρένα και το fior di latte.
Πού το τρως: Το παίρνεις σε μπωλ.
Xtra tip: Για πιο φρουτένιες επιλογές δοκιμάστε τα καρπούζι, μάνγκο, πεπόνι και φράουλα.

-ΠΑΓΚΡΑΤΙ
“GELATERIA PATAGONIA”, Υμηττού 111-113 – Τηλ: 210 7511002
Και cafe-bar και gelato: αυτή είναι η Patagonia! Το κατάστημα της αλυσίδας ιταλικών παγωτών σε όλο τον κόσμο έχει έρθει και στο Παγκράτι εδώ και 3 χρόνια και σε περιμένει για να επιλέξεις ανάμεσα στις 80 εκπληκτικές γεύσεις του.

-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ” Σπετσών 60 – Τηλ: 210 5718332
Γιατί: Είναι η πιο γνωστή αλυσίδα gelateria στην Αθήνα και η μυστική συνταγή παγωτού μάς έρχεται από Ιταλία.
Highlight: Homemade απολαύσεις σε τραγανό χωνάκι. Δοκίμασε από cheese cake, panacotta, μέντα, nutella μέχρι ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα και πεπόνι.
Πού το τρως: Όλα τα καταστήματα Παγωτομανία είναι πολύχρωμα και ευχάριστα, αλλά σας διαθέτουν τις δροσερές τους απολαύσεις και σε πακέτο! Το κατάστημα στον Κορυδαλλό κάνει και delivery.
Xtra tip: Αμαρτωλές βάφλες και συναρπαστικά toppings.

-ΠΛΑΚΑ
“ΛΑΤΙΦΗΣ”, Κυδαθηναίων 30 – Τηλ: 210 3231605
Το 1870 ξεκίνησε ως γαλακτοπωλείο, πωλώντας γιαούρτι και παγωτό καϊμάκι. Τώρα είναι μια gellateria που προσφέρει 32 γεύσεις χειροποίητου παγωτού (από βατόμουρο μέχρι tiramisu), αριστουργηματικές βάφλες -που συγκινούν και τον πιο απαιτητικό Bέλγο- και ταράτσα με θέα στην Ακρόπολη.

-ΠΛΑΚΑ
“GELATO  ΠΟΛΗ”, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 8 – Τηλ: 210 3217879
Μικρό παγωτατζίδικο που προσφέρει κ αθημερινά 36 πρωτότυπες γεύσεις χειροποίητου παγωτού. Ιδανικό σημείο απέναντι από το σταθμό του μετρό.

-ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
“ΧΑΡΑ” , Μπιζανίου 3 – Μεταμόρφωση, Τηλ: 210 2828974
Γιατί: Γιατί έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της από το 1965 και γιατί έμαθε στην Αθήνα το παγωτό Σικάγο.
Highlight: Δοκιμάστε το φουντούκι, το μάνγκο, το παγωτό του πασά -καϊμάκι με κομμάτια μπακλαβά-, το μπισκότο, το κάστανο αλλά και τις γρανίτες βύσσινο και καρπούζι.
Πού το τρως: Στα τραπεζάκια που θυμίζουν καφετέρια-ζακαροπλαστείο του ’80.
Xtra tip: Δοκίμασε το σπέσιαλ χωνάκι και κάποιες από τις καινούριες γεύσεις όπως ρούμι-σταφίδες και αγριοκέρασο.

-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
“MATTONELLA” , Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου – Τηλ: 210 3251717
Πρόκειται για τη διάσημη gelateria του Κώστα Καρβούνη, ο οποίος κατάφερε και πήρε αυθεντικές, οικογενειακές, συνταγές Ιταλού gelatiere και τις προσφέρει με θέα στην Ακρόπολη. Εδώ θα βρεις χειροποίητο παγωτό σε πάρα πολλές και ανατρεπτικές γεύσεις από σύκο μέχρι παγωτό σόγιας με giantuja! Ένας ακόμη λαχταριστός πειρασμός είναι τα γλυκά του.

-ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ
“MUCCA” , Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου – Τηλ: 210 8001614
Γιατί: Γιατί είναι ένας ολοκαίνουριος κουκλίστικος χώρος που σερβίρει από το πρωί χειροποίητο παγωτό από Ιταλό gelaterie, καφεδάκια και κάποια brios.
Highlight: Kinder bueno, nutella, σορμπέ πεπόνι και λεμόνι, μπισκοτίνο, μαστίχα και πολλές άλλες γεύσεις που καθημερινά εναλλάσσονται στη βιτρίνα.
Πού το τρως: Εκεί και μόνο, γιατί σερβίρεται σε μπισκοτένια φωλιά που τη φτιάχνουν μόνοι τους.
Xtra tip: Το χωνάκι του είναι επίσης χειροποίητο και η γεύση του δεν θυμίζει σε τίποτα ό,τι έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

-ΝΕΑ  ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
“ΤΙΛΛΑΣ” , Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 10 – Τηλ: 210 2511418
Γιατί: Γιατί θα γευτείς παγωμένες αμαρτίες στον υπέροχο κήπο του, που βρίσκεται εκεί από το 1930 με γλυκά παραδοσιακά καμωμένα.
Highlight: Στα bestseller του συγκαταλέγονται το παγωτό γιαουρτιού με σιρόπι της επιλογής σου, το καϊμάκι με εκμέκ, το μπισκότο, το tiramisu, το καρύδα και το κάστανο.
Πού το τρως: Οπωσδήποτε στην πράσινη αυλή του.
Xtra tip: Για τα παγωτά χρησιμοποιείται μόνο βουβαλίσιο γάλα και ενίοτε σαλέπι. Αν σου πέφτει βαρύ, περιορίσου στις γρανίτες από φρέσκα φρούτα.

-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
“SOLO GELATO” , Ανδρέα Παπανδρέου 44 – Τηλ: 210 6813622
Πριν από περίπου 60 χρόνια, ο Νίκος Χριστογεώργος διατηρούσε ένα γαλακτοπωλείο. Σήμερα έχει εξελιχθεί σε αυθεντική gelateria με espresso, ιταλικό παγωτό και κάποια παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Ενθουσιαστήκαμε με τα παγωτά φράουλα με μπαλσάμικο και λευκή σοκολάτα και creme brulee με καραμελωμένο σύκο και φιστίκι Σικελίας.

-ΨΥΡΡΗ
“ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ” , Τάκη 21 & Αισώπου –  Ψυρρή,   Τηλ: 210 3230001
Με μια μυστική ιταλική συνταγή του 1895, εδώ και 7 χρόνια ο Ι. Πανάγος βάζει στο χωνάκι μας μπάλες φρεσκοφτιαγμένου, χειροποίητου παγωτού. Στο πρώτο μαγαζί της αλυσίδας, στου Ψυρρή, θα δεις ουρές να στριμώχνονται πίσω από τις βιτρίνες και σχεδόν να… βουτούν μέσα στα λαχταριστά «παγωτένια βουνά». Cheese cake, panacotta, ρυζόγαλο, Ferrero Rocher, λευκή σοκολάτα, πεπόνι και πολλές ακόμα γεύσεις που θα σε κάνουν… τακτικό θαμώνα all year long! Μην ξεχάσεις τις ζεστές βάφλες και τα τεράστια γλυκά του.
——————————————————