Αρχική / ---SLIDER / ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η κυβέρνηση συμφώνησε για πώληση μονάδων της ΔΕΗ – Τι απαντά ο Σταθάκης

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η κυβέρνηση συμφώνησε για πώληση μονάδων της ΔΕΗ – Τι απαντά ο Σταθάκης

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση εκπροσώπων της με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Η ΓΕΝΟΠ φωτογραφίζει συμφωνία της κυβέρνησης για πώληση παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, μετά από απαίτηση των δανειστών, τονίζοντας ότι αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές θέσεις της κυβέρνησης και προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι επίσημη ενημέρωση θα γίνει όταν υπάρξει συμφωνία, αλλά και ότι για τις εξελίξεις κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν φορείς όπως η ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και βουλευτές της περιοχής.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει ακόμη λόγο για διάψευση των προσδοκιών ότι η κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών και θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία και το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, και προσθέτει τα εξής:

«Η τακτική της κυβέρνησης η οποία οδηγεί όχι μόνον στην απώλεια μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα αλλά -κυρίως- στην απώλεια ενός καθοριστικού μοχλού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προκαλεί απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για την ικανότητα της πατρίδας μας να “σηκώσει κεφάλι” μετά το ξεπούλημα επιχειρήσεων με κομβικό ρόλο, όπως η ΔΕΗ.

Δυστυχώς, αναφέρει, η κυβέρνηση:

– έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της αλλά και τη ρητορική του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήριζε “εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΗ”,

– εγκαταλείπει θεαματικά τη θέση που είχε υποστηρίξει μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζει ότι δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση – όταν μάλιστα οι τωρινές της αποφάσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της θέσεις (9/2015) – να προχωρήσει σε ενέργειες που υπονομεύουν το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι 18.000 εργαζόμενοι που εκπροσωπεί θα αγωνιστούν -όπως έκαναν και το 2014- μαζί με την κοινωνία, τον κλήρο και τις κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις για να αποτρέψουν ένα “εθνικό έγκλημα” που μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”, φαίνεται πως έχει “οικουμενική” στήριξη».

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *