Αρχική / ---SLIDER / Γερμανία: Ο πρόεδρος τραπεζικής ένωσης αμφισβήτησε το μέλλον του ευρώ

Γερμανία: Ο πρόεδρος τραπεζικής ένωσης αμφισβήτησε το μέλλον του ευρώ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών της Γερμανίας (Volks- und Raiffeisenbanken), Ούβε Φρέλιχ, αμφισβήτησε το μέλλον του ευρώ, θεωρώντας ως βασικό εμπόδιο την έλλειψη εκσυγχρονισμού των μεσογειακών χωρών, μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Κατά την παρουσίαση των ετήσιων στοιχείων της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τραπεζικής ένωσης, ο Φρέλιχ ανέφερε ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία πρέπει εν τέλει να καταφέρουν να εκσυγχρονισθούν, καθώς αυτό είναι απαραίτητο για την αποδοχή του κοινού νομίσματος.

Αν συνεχίσουν να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, είπε, η νομισματική πολιτική στις επιμέρους χώρες της θα είναι ελάχιστα κατάλληλη και τελικά δεν θα αξίζει η παραίτηση από τη δυνατότητα μεταβολής της ισοτιμίας των εθνικών νομισμάτων. «Αν συνεχισθεί το πρόβλημα αυτό, δεν θα είναι διασφαλισμένο το μέλλον του ευρώ», τόνισε.

Τα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη είναι εδώ και καιρό αγκάθι για τις γερμανικές τράπεζες, σημειώνει η Welt, καθώς συμπιέζουν τα κέρδη τους. Αυτό αντανακλάται και στα στοιχεία των συνεταιριστικών τραπεζών. Τα καθαρά έσοδα τους από τόκους μειώθηκαν κατά 3,5% στα 16,5 δις. ευρώ, ενώ τα έσοδα από προμήθειες έμειναν στάσιμα.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *