Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Guardian: Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους -Επειδή έχει εφαρμόσει μόνο 2 μεταρρυθμίσεις

Guardian: Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους Ευρωπαίους -Επειδή έχει εφαρμόσει μόνο 2 μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη αντιπαράθεση με τους δανειστές της, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα αρνηθούν να απελευθερώσουν περαιτέρω χρήματα, γράφει ο Guardian.

«Η Αθήνα έχει εκνευρίσει τους εταίρους της στην ευρωζώνη εφαρμόζοντας μόνο 2 από τις 15 μεταρρυθμίσεις που ήταν όροι για το πακέτο διάσωσης της περασμένης χρονιάς», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στο δημοσίευμα της Handelsblatt.

Αξιωματούχοι της ΕΕ που μίλησαν στη γερμανική εφημερίδα ανέφεραν ότι η Ελλάδα έχει καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, προκαλώντας εκνευρισμό στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα συζητήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί, την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, το Eurogroup μπορεί να «μπλοκάρει» την απελευθέρωση των υπόλοιπων χρημάτων της δόσης- έως τώρα έχουν εκταμιευθεί 7,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 10,3 δισ.- έως το τέλος του χρόνου.

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν μετά από τη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, μόνο αν αρχίσει να εφαρμόζει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ απαιτούν από την Αθήνα να προχωρήσει τα σχέδια για το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, την πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων και τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *